Charity Cup 2013 wind en weerbericht

Charity Cup 2013 wind en weerberichtNa een regenachtige start wordt het morgen een mooie zonnige dag tijdens de Charity Cup vanuit het Goese Sas (NED). Maar er staat wel een harde wind uit ZW met rukwinden tot boven de 40 knopen op de Oosterschelde.

Algemene synoptische situatie:
Vandaag, vrijdag 14 juni, trekt een mobiele hogedruk-kern langs. Een Atlantische depressie nestelt zich in de loop van de dag ten noorden van de Britse Eilanden en stuurt de volgende dagen onstabiele, maritieme lucht onze richting uit.

Vanavond passeert het zeer zwakke warmfront onze kust. Morgen, zaterdag 15 juni 06 utc passeert het bijhorende koufront. Dit koufront trekt snel richting Scandinavië. Ook de depressiekern trekt ten noorden van de Britse Eilanden oostwaarts richting Scandinavië. Op de zuidelijke flank van dit laag ontwikkelt zich een stevig windveld over onze kust.

Weerbeeld:
Morgenochtend wordt het al snel betrokkenen valt er regen. In de loop van de voormiddag wordt het droog en zonnig vanuit het westen.

Zichtbaarheid:
Matig zicht tijdens de regen, later goed zicht.

Temperatuur:
Maxima rond 18-19°C.

Wind:
Na de passage van het koufront komt er stevig ZW-windveld over onze kust te liggen en wordt de wind zeer vlagerig.

06 utc (08 LT): Z 17-21 kt.
09 utc (011 LT): ZZW 22-27 kt.
12 utc (14 LT) : ZW 25-30 kt.
15 utc (17 LT): ZW 25-30 kt.
18 utc (20 LT): ZW 28-33 kt.

Rukwinden: 36-42 kt

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: