Harry Amsterdam wint Schuttevaerrace met Team Aquajoy

SchuttevaerraceTeam Aquajoy (een One Off GT 40) met schipper Harry Amsterdam heeft de 31e editie van de Schuttevaerrace gewonnen. De 2e plaats was voor Olivier Verhaar met zijn Gotcha2 en bemanning. Na zijn voortreffelijke 1e plaats vorig jaar tijdens een onvolledige Schuttevaerrace (afgebroken op 2/3 vanwege het slechte weer), wederom een prima prestatie van de Flevomare secretaris.

Voor de Schuttevaerrace leken onder ons:
tijdens de Schuttevaerrace meten zeilers, hardlopers en fietsers gedurende meerdere dagen hun krachten. Er werd op vrijdag 7 juni om 09:00 gestart in Stavoren waarna een non-stop traject wordt afgelegd via Kornwerderzand, Texel, Vlieland, Harlingen en Terschelling. Om tenslotte weer in Stavoren te finishen.

De race start in Stavoren, alle deelnemers rennen dan vanaf Skips Maritiem naar de zeiljachten in de Oude Haven. De zeiljachten varen vervolgens over het IJsselmeer zo snel mogelijk naar Kornwerderzand. Vanaf Kornwerderzand gaat men de Waddenzee op en wordt koers gezet naar Texel.

Op Texel stappen de fietsers van boord om een tijdrit van 60 kilometer te fietsen. Zodra de fietsers weer terug zijn, gaan de trossen los om naar Vlieland te zeilen. Afhankelijk van de klasse wordt er via de Boontjes of via de Paardenhoek gezeild.

Op Vlieland gaan de hardlopers aan wal op om zo snel mogelijk een afstand van 18 kilometer te af te leggen. Vervolgens wordt er naar Harlingen gezeild voor de tweede tijdrit over een afstand van 69 kilometer.

Vanaf Harlingen wordt koers gezet naar Terschelling. Op Terschelling vindt het tweede looptraject plaats over een afstand van 12 kilometer. Vanaf Terschelling varen de zeiljachten via Kornwerderzand terug naar Stavoren.

Zeilend zat de Gotcha steeds in de top-5, terwijl de wielrenners alleen maar de achterkant van Pieter Aben, de fietser a/b Gotcha, hebben gezien. Bij het lopen werd een knappe 4e plaats behaald.

De Moshulu van Ronald Lettenmeijer behaalde ondanks een diskwalificatie van een zeiletappe een zeer verdienstelijke 21e plaats.

De complete uitslag is te vinden op: http://www.schuttevaerrace.nl/resultaten/resultaten-2013.html

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: