36e Ronde om Texel uitgesteld naar zondag 16 Juni

Texel Strandhotel NoordzeeDe organisatie van de Ronde om Texel heeft de race voor zaterdag 15 juni afgelast in verband met de te verwachten harde wind. De 36e editie van de Ronde om Texel zal nu plaatsvinden op zondag 16 juni 2013.

Onverantwoord de zeilers het water op te sturen
De organisatie van de Ronde om Texel vindt het gezien de weersomstandigheden onverantwoord de zeilers het water op te sturen. Race Manager Romkema: “Vanaf 11 uur krijgen we een constante windkracht 6 met daarin stoten tot windkracht 9.” Onder dergelijke omstandigheden is het onverantwoord om de zeilers het water op te sturen.

36e editie Ronde om Texel naar zondag 16 juni
De 36e editie van de Ronde om Texel vindt nu zondag 16 juni plaats. De voorspellingen zijn dan ook een stuk beter met een windkracht 4 tot 5 beaufort afnemend in de namiddag naar kracht 3.

Webcam: Texel, Strandhotel Noordzee 15/06/13 11u39

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: