Europees Kampioenschap teamzeilen nog nooit zo dichtbij

Europees Kampioenschap teamzeilen21 t/m 23 juni vindt in de Bataviahaven het Europees Kampioenschap teamzeilen plaats. Een unieke kans om een zeilevenement van zo dichtbij mee te maken. Er wordt in korte spectaculaire wedstrijden vlak voor de kant gevaren. Naast dit internationale topevenement zijn er tal van andere activiteiten in de haven te beleven. Zo is er de Nationale Sloepenshow, vliegt u met een jetpack door het water en is er een muzikaal en cultureel festival. Maak het komend weekend zelf mee en kom langs.

Aan de buitenzijde van de muur in de Bataviahaven ligt gedurende het EK teamzeilen het comitéschip en tevens het nieuwe clubhuis van het Batavia Sailing Center het motorschip Waddenzee. Vanaf hier kunt u het wedstrijdveld perfect zien en bent u onder de zeilers. Hier kunt u wedstrijdboten vlak voor uw neus spectaculaire manoeuvres uit zien halen onder het genot van een drankje. Bij een gunstige wind gebeurt dit slechts enkele meters van u vandaan. Het publiek is van harte welkom de wedstrijden vanaf de ms Waddenzee te volgen.
Tijdens dit evenement strijden acht van de beste teams uit heel Europa tegen elkaar. Hieronder bevinden zich ook twee Nederlandse teams; andere teams vertegenwoordigen Italie, Belgie, Duitsland en Engeland. De ploegen strijden in wedstrijden van ongeveer tien minuten om met beiden boten de tegenstander te slim af te zijn. Dit levert vrijwel altijd spectaculaire en spannende acties op.

Naast het Europees Kampioenschap is er nog veel meer te beleven. Zo beoefent u zelf verschillende watersporten tijdens het Watersportspektakel. Neemt u een kijkje bij de mooie boten van de Nationale sloepenshow of geniet u van het culturele en muzikale festival, Artifest. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de algehele Bataviahavendagen. Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Voor de echte waaghalzen is het EK vanuit de lucht te bewonderen tijdens een helikoptervlucht. Ook is het uitzicht vanaf de muur waar u het geheel van het evenement en de wedstrijdbaan overziet, zeker aan te raden. Maak het EK van deze unieke en zeer toegankelijke manier mee tijdens het weekend van 21 t/m 23 juni.

Tekst en foto: Joop van Diest

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: