Zeekant en Begemann winnen 36e Ronde om Texel

Ronde om TexelZondagochtend om half 10 kwam voor de zeilers het verlossende woord: de 36e Ronde om Texel gaat door! Een opluchting voor veel zeilers na het uitstel van zaterdag, vanwege de te harde wind. Om 12 uur verschenen er uiteindelijk 194 van de 288 ingeschreven catamarans aan de start. Oscar Zeekant en Karel Begemann uitkomend in de Formule 18 mochten zich na een spannende race de winnaars van de 36e Ronde om Texel noemen.

Zeekant en Begemann: “Een mooiere afsluiting kan eigenlijk niet”
Karel Begemann zeilde de Ronde om Texel met zijn oude zeilmaatje Oscar Zeekant. Voor Begemann, inmiddels onderdeel van de Nacra 17 Delta Lloyd Kernploeg, was de Ronde om Texel het laatste zeilevenement met schipper Zeekant.

Karel Begemann: “Het was een supermooie race. Op het laatste stuk kwamen Renée Groeneveld en Thijs Visser nog wel snel dichtbij, dat maakte het nog wel even spannend. Aan de wind gaan zij net wat harder. Het was super om weer samen te varen met Oscar en een mooiere afsluiting dan dit kan eigenlijk niet.”
Thijs Visser en Renée Groeneveld tweede achter Karel Begemann
Thijs Visser: “Ik had hier zo graag willen winnen. Het lukt elke keer net niet. Het is super lastig.” Onderweg lagen Groeneveld en Visser ook nog even in het water. Visser: “Nee, het was geen zandbank, het was een lastige situatie, de spinaker moest naar beneden en we waren met twee man in de trapeze blijven staan toen we halve wind voeren en dat ging niet. De rest van de Ronde hebben we gevaren met 1 man in de trapeze en dat ging goed, dat was de manier. “

Geen vierde titel voor Heemskerk
Mischa Heemskerk kon zondag bij winst zijn vierde titel pakken, maar slaagde daar samen met bemanningslid Bastiaan Tentij helaas niet in. Heemskerk: “Het was een mooie zware pot. Zeker het eerste reach rak onder spinnaker was lastig.” Ook op het wad liep het voor Heemskerk en Tentij niet zoals gewenst waardoor ze uiteindelijk net te kort kwamen.

Winnaars met gecorrigeerde tijd na Texel Rating

Winnaars Texel Rating <105
1. Oscar Zeekant & Karel Begemann - 2:46:50
2. Renée Groeneveld en Thijs Visser - 2:47:10
3. Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij - 2:47:25

Winnaars Texel Rating >105
1. Christopher Hancock en Alex Young - 2:59:17
2. Gert Roukema en Michelle van Dorst - 3:01:27
3. Rogier Duijndam en Sonja Steenvoorden - 3:06:09

Tekst: Simon Keijzer
Foto: Jasper van Staveren

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: