A Boen, Zigzag, Impala, Jeetje, NED 336 en Droncke Oort winnen de Charity Cup

Charity CupDat de voorspellingen van meteoroloog Fritz Buyl vaak uitkomen is geen nieuws, maar toch wil je altijd zelf nog zien hoe ’t op het water is. Het water was ruw, maar het was te doen, tot de lucht opklaarde. Fritz kreeg gelijk en de Charity Cup had op zaterdag heel veel wind. Zoveel dat besloten werd de Ynglings met in hun midden de wereldkampioen en de runner up van 2012 voor onbepaalde tijd aan de buitensteiger te houden.

Ook de 70 Splashes werden in de luwte van de sluis bij het Goese Sas gepositioneerd in de hoop dat moeder natuur haar hand over haar hart zou willen strijken, maar het enige wat gestreken bleef waren de zeilen.

Bij de kajuitboten werd wel gevaren, maar de condities waren zwaar. Zo zwaar dat het startschip moeite had te blijven liggen. De start- en later ook de finishlijn waren mede hierdoor niet altijd duidelijk te onderscheiden. Heel erg balen als je de baan netjes vaart en gediskwalificeerd wordt omdat je verkeerd finisht. Regels zijn regels maar de informele regel 5 schiet in je gedachten.

In de ORC klasse was A Boen de sterkste en in de ongemeten SWA klasse ZIGZAG. In SWB voer Impala duo handed naar de winst, chapeau! De mannen op de J/24 “Jeetje” zorgden voor de spectaculaire beelden en hielden de boot maar net overeind. Het eerste paaltje bij de J/boten ging dan ook naar het zwaar gesponsorde Hansa Watersport team.

Charity Cup

Op zondag dan eindelijk de mooie zeildag waar je op hoopt! De eerste uren 4 beaufort, afzwakkend naar 3 tot 4, zonder er echt uit te zakken. De Ynglings gingen up- down en de vice wereldkampioenen Kuiters, Gietema en Tromp pakken de zege. De Splashes varen een innerloop – outerloopbaan, een apart verslag van de Junior Charity Cup volgt binnenkort. De ORC boten zagen Shamrock vooraan. Deze schitterend opgeknapte X-one tonner deed het prima met een 3e plaats op handicap. A Boen is echter nooit ver weg en zo pakt Johan Bol en zijn bemanning dit jaar de Charity Cup in ORC. In de ongemeten SWA klasse was de dagprijs voor Maxitinus, maar overall gaat ZIGZAG met de 1e plaats naar huis! In SWB ging het tussen Impala, Diricawl en Vega. Impala was uiteindelijk de winnaar en wint voor de tweede achtereenvolgende keer. Leuk om te zien dat er steeds meer Ecume de Mers mee gaan doen. Pierre en Sebastiaan ga zo door! “Jeetje” verslaat Jillz, Velfaristo en Piet in Bojangles 2. Piet had een jonge dame mee in de boot en genoot zichtbaar van de mooie zeildag! Bij de Rond- en Platbodems was het de Schokker Droncke Oort van van Duivendijk die zegevierde.

Uiteindelijk een mooie afsluiting van een wisselvallig weekend. Schitterende foto’s worden belangeloos verkocht voor het goede doel door Anusjka Martens www.objectivo.nl

De uiteindelijke opbrengst gaat dit jaar naar Stichting Make-A-Wish en zal bekend gemaakt worden tijdens de Deltaweek!

Sail4Charity wenst alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers, Team Delft Challenge en ClubRacer te bedanken voor alle steun, hulp, deelname en exposure!

Meer informatie en alle uitslagen via: www.sail4charity.nl
Tekst: Raoul van de Visse

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: