Martinique – be.brussels krijgt kleur

Martinique – be.brusselsGisteren kreeg de M34 van het Antilliaans-Belgische zeilteam eindelijk een fleurig pakje aangemeten. De witte boot, die er in Nieuwpoort al enkele trainingstochten heeft opzitten, is nu getooid in een dubbele kledij: aan stuurboord prijkt trots Manneken Pis (een heerschap dat symbool staat voor .. ja voor wat eigenlijk?), aan bakboorzijde glinstert een prachtig Antilliaans zandstrand – om bij weg te dromen…

De M34 vaart dit weekend nog enkele trainingstochten voor de Belgische kust. Volgende week donderdag wordt de boot naar Dunkerque gevaren, waar op^28 juni de start van de Tour plaatsvindt.

Op 1 en 2 juli is de Tourkaravaan te gast in het Zeeuwse Breskens, een wedstrijdwater dat de Belgen aan boord van de Martinique-be.brussels in principe moet liggen.

Martinique – be.brussels

Onder leiding van schippers Mathieu Mourès en Delphine Wolters wil het team nogmaals een gooi doen naar de ereplaatsen van het amateur-klassement. In die klasse heten Bienne-Voile-SRS, Iskareen, Normandie en tenslotte Ville de Genève-Carrefour addictions.

Bij de professioneel teams heten de topfavorieten Groupama (mét Franck Cammas), Sodebo (mét Thomas Coville) en Courrier Dunkerque.

ClubRacer houdt u tijdens de maand juli trouw op de hoogte.

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: