Biscaya verrassend winnaar in ORC-2 tijdens de WAR

MaatskipWat vooraf een beetje gezien werd als een avond waarin het aangekondigde (nood)weer roet in het eten kon gooien, werd uiteindelijk een prachtige zeilavond met een NO van 3 Bf. Wederom ruim 40 boten aan de start, dus er werd weer volop genoten. De verrassing van de avond was de winst in de ORC-2 van de Biscaya (Sunfast 36) van voorzitter Marco Koenen. Samen met de Adios (Salona 37) van J. van Oord profiteerden zij van een windshift in het laatste kruisrak, waardoor zij van de plaatsen 6 en 7 opstoomden naar de plaatsen 1 en 2.

ORC-1
Met een voor dit seizoen record aantal van 13 boten aan de start was de start van de ORC-1 indrukwekkend. De Who’s Next (X-46; Boudewijn Ploos van Amstel) was weer oppermachtig en finishte bijna 4 minuten voor de GfK (First 40.7R; Bob Nijk). De Water & Wind (Marina Sport 36; Hans Josemans) werd 3e.

ORC-2
Al voor de 3e keer lagen er 9 boten aan de start in de ORC-2. Koploper in het algemeen klassement, Moshulu van Ronald Lettenmeijer, voer samen met 2 vrouwelijke bemanningsleden. Het leverde hem een 4e plek op. Na de nrs. 1 en 2, resp. Biscaya en Adios, werd de Jelle (Dehler 36 van Rob v.d.Kam) derde.

ORC-3
Net als in de ORC-1 waren er in de ORC-3 ook 13 boten aan de start. Maatskip (Dufour 34 van Menno Koen, zie foto) boekte een knappe overwinning. Zowel op zeiltijd als berekende tijd bleef hij de nr. 2 Thomas van den Bergh met zijn Jailbird (J-92) ruim voor. De Facet (een Dehler 33 van Ralph Kaasschieter) pakte de 3e plaats. De rest van het veld onder aanvoering van de Tri-Eau (Elan 333 van Leo van Raam) finishte op meer dan 4 minuten.

SW-klasse
Slechts 5 boten aan de start in de SW-klasse. Net als vorige week ging de overwinning naar de French Connection Dufour 35 cl; Vehr/Ohm). reps. 2e en 3e werden de City (Optima 92 van Casper van Putten) en de Tuulikki (H.Christiaan 38 van Nils Ruigrok).

De volledige uitslag is te vinden op http://www.flevomare.nl/war_sw.php#

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: