Tour de France à la Voile: Nog 7 keer slapen…

Tour de France à la VoileHet is weer Tour-tijd: onze inbox wordt bestookt door berichten van Mady Fobert en de Tour de France à la Voile. Ze komen altijd dubbel aan: er zit dus een foutje in haar adressenbestand. Of wil ze er zeker van zijn dat haar berichten die we hondstrouw vertalen wel degelijk op ClubRacer verschijnen?

Deze ochtend komen we te weten dat –volgens de team-berichten- het Antilliaanse deel van de bemanning van de Martinique-be.brussels al waar voor zijn centen heeft gekregen tijdens de eerste oefensessies op een koude, grijze en ontketende Noordzee. We begrijpen dat ze al hevig verlangen naar de warmere Mediterraanse wateren…

Dit jaar zullen in totaal niet minder dan Belgische en Martiniquaanse 21 bemanningsleden de revue passeren tijdens de drie weken lange Tour. “Eigenlijk zijn het er 22”, vertrouwt Mady ons glunderend toe: “ik heb nog een ‘spécialleke’ weten te strikken voor de race rond het eiland Groix op 14 juli”. Onze nieuwsgierigheid wordt niet lang op de proef gesteld: “Jean-Pierre Dick komt meezeilen…”

Niet mis… Jean-Pierre Dick, dat is de man van Virbac-Paprec die de laatste Vendée Globe als 1ste finishte in de klasse van de kielloze IMOCA 60’s. De man ook van talloze andere zeges en ereplaatsen in de Barcelona World Race, Transat Jacques Vabre, Route du Rhum… Frans zeiler van het jaar in 2011, … én winnaar van de Tour de France à la Voile in 2001. Onnodig te zeggen dat deze man een schat ervaring meebrengt aan boord, zij het maar voor 1 dag…

Nog zeven keer slapen en het grote zomeravontuur voor het Mady-team begint. De eerste zege is al binnen (het team verschijnt aan de start – altijd een moeilijke budgettaire klus), nu nog wat prestaties op het water.

www.tourvoile.fr

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: