Junior Charity Cup

Junior Charity CupHet weekend van 15/16 juni 2013 stond in het teken van liefdadigheid. De laatste wedstrijden van het voorjaarsklassement waren gekoppeld aan het 'Sail4charity' evenement onder de naam 'Junior Charity Cup'. De inschrijfgelden van het evenement worden aan het goede doel 'Stichting Doe een Wens' gedoneerd.

Het beloofde een spannend weekend te worden, want de Splashes konden alleen maar de Oosterschelde bereiken via een sluis. Met een RIB voorop en daarachter een sleep van een aantal boten gingen in totaal 68 splashes door de sluis. Het was een bijzonder spektakel om alle Splashes inclusief begeleiding-RIB's samen in de grote sluis te zien liggen.

Op zaterdag heeft een enkeling na het passeren van de sluis geprobeerd om nog even te zeilen, maar de wind bleef maar toenemen. Inmiddels een dikke windkracht 5 Bft. met zware vlagen. Alle weerberichten gaven aan dat de wind nog verder zou toenemen tot 7 Bft.

De wedstrijdleiding kon dus niet anders dan de wedstrijden voor die dag af te lasten.

De juiste beslissing.

Gelukkig had de organisatie voor de Splashzeilers voor wat vertier gezorgd (o.a. een levend tafelvoetbalspel en een soort van battle station).

Na een middagje chillen was er aan het begin van de avond een loterij voor het goede doel met aansluitend een lekkere BBQ. Tegen 21.00 uur begon de band en gingen de voetjes van de vloer.

Zondag waren de condities een stuk beter. 4 Bft in de ochtend en later op de dag afnemend.

Lekker zonnetje erbij, en met het hele circus weer door de sluis. Er zou om 10.30 uur gestart worden, maar dat werd helaas een stuk later. De wind draaide geregeld en op een gegeven moment nam de stroom de bovenboei ook nog mee. Een zwarte vlag en 4 startprocedures later, was om 11.45 uur de eerste goede start. Uiteindelijk zijn er toch nog 3 wedstrijden gevaren. De laatste werd afgekort vanwege de tijdslimiet. Tegen 16.00 uur was de hele vloot weer klaar voor de sluis. De foto's geven wel aan hoe bijzonder het is geweest.

Na het ontzouten van boten en zeilers was in de tent de prijsuitreiking.

Splash A1: 1e Jelle de Boer, 2e Pascal Meijer en 3e Thijs Rebel
Splash A2: 1e Rein van der Drift, 2e Pieter van Leijen en 3e Daan Drontmann
Splash B: 1e Fric Tanis, 2e Lotte de Weerdt en 3e Sam Peeks.

Er is een grote groep van 18 zeilers gepromoveerd van de B naar de A2 en 5 zeilers van de A2 naar de A1. Iedereen van harte proficiat.
Met dank aan een geweldige organisatie kunnen we terugkijken op een mooi evenement met een bijzonder randje vanwege "Stichting Doe een Wens".

Tekst: Vivianne Smit Foto: Luwe Stroosma

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: