Racycaltrant wint Dutch Quarterton Cup

FoolproofOp 22 en 23 juni is tijdens de Lenco de Dutch Quarterton Cup gevaren. Met stevige wind is op dag 1 de fransman Pier Paris met zijn Pinquin Playboy 1e geworden op line honours (gezeilde tijd) en op dag 2 de Nederlandse Foolproof van Roel Foolen.

Overall winnaar van het evenement is geworden het vrouwenteam van Sylvia ter Meulen met de Racycaltrant NED2609.

Een totaal van 25 kwarttonners waren vrijdag en zaterdag aangekomen in Lelystad voor de wedstrijden, 18 hebben uiteindelijk meegedaan. Een aantal boten moest besluiten om in de haven te blijven vanwege de wind welke tot 29 knopen in vlagen opliep.

Alle zeilers hebben het evenement als een positieve impuls ervaren voor het varen met kleinere wedstrijdbootjes.

Racycaltrant NED2609 overall winnaarRacycaltrant NED2609 overall winnaar

Tekst: Theo Bakker
Foto's: Klaas Wiersma

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: