Deltaweek aanstaande vrijdag van start

DeltaweekDe inschrijving voor de 43e editie van de Deltaweek, die aanstaande vrijdag begint, komt op stoom. Voor het Europees Kampioenschap J-22 zijn er 27 boten ingeschreven, waaronder 10 deelnemers uit Frankrijk en Duitsland. Verder is er een mooi veld Rond- en Platbodems en start er een groep van 5 Swan 45’s.

Dit wordt dus ook voor toeschouwers een interessante zeilweek, op het water en in de havens. Het feestprogramma is vastgelegd: op vrijdag 28 juni treedt de coverband Qwark op in de feesttent in Zierikzee. Op zaterdag gaat het dak van de tent door de Nederlandstalige band Voluit. Bezoekers kunnen hun hart ophalen, zowel aan de Oosterschelde als rond de havens en in de feesttent.

De Deltaweek 2013 start op vrijdag 28 juni met een aanbrengrace en met de eerste dag van het Europees Kampioenschap in de J-22. De zeilweek sluit af met wedstrijden vanuit Colijnsplaat op zondag 7 juli. Tussendoor worden de havens van Zierikzee, St.Annaland, Yerseke en Wemeldinge aangedaan en wordt op vrijdag 5 juli op zee de Veronicarace gevaren. Ruim 140 kajuitjachten, rond- en platbodems, sportieve eenheidsklassen (Melges, MaxFun en J-22) en tweemansboten (Flying Dutchman) zijn al ingeschreven.

De J-22 is een kleine kajuitzeilboot, die in wedstrijden door een bemanning van drie gevaren wordt. Het EK is dit jaar aan de Deltaweek gekoppeld en wordt gevaren vanuit Zierikzee op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni. Met 27 vrijwel identieke boten wordt dit visueel een heel aantrekkelijk schouwspel. De Swan 45's zullen op zaterdag en zondag ook spectaculaire beelden opleveren, evenals de vele rond- en platbodems.

Rond- en platbodemsRond- en platbodems

Niet alleen zeilen
De Deltaweek is van oudsher een sportief evenement waarin ook de avondlijke walactiviteiten een belangrijke rol spelen, zowel voor de deelnemers als voor de vele niet-zeilers en de talloze toeristen die in de zomerperiode de Zeeuwse delta bevolken. Na de wedstrijden zijn de volle havens een “vlootschouw” waard. Tijdens de avonden van het eerste weekend zorgen twee bands voor ambiance: op zaterdagavond is dat de band Voluit, een Nederlandstalige groep die op het punt van doorbreken staat, met eigen nummers en bekende nederpopcovers. Voor vrijdag 28 juni is allround coverband Qwark geboekt.

Over de Deltaweek
De Deltaweek is een verzameling van traditionele Zeeuwse en Rotterdamse zeilwedstrijden voor kajuitboten en rond- en platbodems. De organiserende clubs zijn de KR&ZV De Maas en de watersportverenigingen uit Wemeldinge, Colijnsplaat, Sint Annaland, Wolphaartsdijk, Willemstad, Yerseke en Zierikzee. Het eerste weekend (29 en 30 juni) vaart de vloot vanuit Zierikzee en het tweede weekend (6 en 7 juli) vanuit Colijnsplaat. In de tussenliggende week doen de zeilers iedere avond een andere haven langs de Oosterschelde aan. Op vrijdag 5 juli wordt de beroemde Veronicarace op zee gevaren.

Inschrijven kan nog via www.deltaweek.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: