Team Delft Challenge klaar voor Tour de France à la Voile

IskareenNa een voorseizoen trainen in de Duitse Oostzee vertrekken de Delftse studenten voor een nieuwe ronde – nieuwe kansen – weer naar Frankrijk. Leon Boerop van Delft Challenge: We gaan dit jaar niet alleen. Omdat we met het team in Februari in het Midden Oosten al een soortgelijke wedstrijd als de Tour de France hebben gezeild kon de spaarpot van Delft Challenge niet nóg een zeilmarathon aan.

En daarom stappen we nu op bij het Duitse Iskareen. We hebben in het voorseizoen met hun M34 getraind in Kiel en we hebben Spi Ouest en Normandy Sailing Week als voorbereiding met ze meegevaren.

Niet het hele team vaart met Iskareen mee. Voor sommige jongens kwam het wel goed uit om nu in de maanden mei / juni / juli een paar tentamens te maken en vakken te halen, dat lukte in voorgaande jaren door Delft Challenge meestal niet. Gelukkig vaart Iskareen al twee jaar in het amateurveld mee, dus we hebben heel wat krachten om te bundelen.

Een geduchte tegenstander voor de Duits-Nederlandse combinatie is het team Martinique / Brussel. Nog zo’n team als Delft Challenge dat door de financiële situatie (lees: de veel duurder geworden Tour de France door de switch naar de M34) niet zelf een Tour-campagne kon financieren maar een goede partner heeft gevonden in een ander amateurteam.

Over drie dagen (28 juni) start de Tour de France à la Voile in Duinkerken. 1 en 2 juli is de vloot in het Nederlandse Breskens, dus dan verwachten we natuurlijk een beetje support van onze Nederlandse achterban!

Nog een filmpje van mediaman Feike Essink om in de tourstemming te komen:

Tekst: Leon Boerop

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: