Sailing Anarchy vecht om voortbestaan

Daniel MeyersVandaag zat in onze mailbox een ontstellend bericht. Sailing Anarchy vecht om zijn voortbestaan. Daniel Meyers (foto), vriendje van Alinghi baas Ernesto Bertarelli heeft sinds het debacle over verplaatsbare ballast tijdens de 33ste America's Cup, zich als doel gesteld om Sailing Anarchy financieel op de knieën te krijgen. ClubRacer geeft lucht aan zijn verontwaardiging in een open brief aan Daniel Meyers.

Waarde Heer Meyers,

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik tot voor kort niet wist wie u was. Jammer genoeg heeft Sailing Anarchy een eind aan deze naïeve onwetendheid gemaakt.

U bent, ik mag al eens persoonlijk worden als mijn rechtvaardigheidsgevoel wordt aangetast, niet moeders mooiste. U bent voor het groteske niet bang. U schijnt te denken dat u als multimiljonair boven het potsierlijke verheven staat. U bent Dan Meyers, de rijke ex CEO van Marblehead, een bedrijf dat woekerwinsten maakte door leningen aan te bieden aan studenten die financiële ondersteuning nodig hadden nadat ze de minder dure middelen van de overheid hadden opgebruikt of buiten die boot vielen zonder borgstelling van hun ouders. Buiten dollars bijeenharken van minder gegoede studenten heeft u nog een aantal andere hobby’s. Rondvliegen in een Gulfstream privéjet en, hoe raad ik het, zeilen.

U beschuldigt Sailing Anarchy van smaad, laster en desinformatie. Dat is niet zo’n verstandige zet. Iedereen die niet op handen wordt gedragen door de media vindt vroeg of laat dat deze desinformatie verspreidt. Daarover kan je echter best zwijgen, temeer daar het er alle schijn van heeft dat u zélf met veel bombast desinformatie verspreidt.

Het begon met uw buitenissige reactie op wat er op het forum van Sailing Anarchy over u geschreven werd. Sindsdien (bijna drie jaar) probeert u de website op de knieën te krijgen. Er werden hartverscheurende hoeveelheden geld uitgegeven aan advocaten en hoorzittingen. Geld dat besteed had kunnen worden om kinderen de Vendée Globe start te laten bijwonen, een wereldwijde online dekking te garanderen, servers te optimaliseren, de zeilsport te promoten enz. Bovendien staat nu ook de persvrijheid op het spel.

U gelooft dat u Sailing Anarchy kan verpletteren en de website kan laten verdwijnen door met stapels geld te gooien en een leger van advocaten in te zetten. Ik vermoed dat u niet geïnteresseerd bent in de zaak zelf want de aanleiding is zo futiel dat ze eigenlijk niet voor publicatie in aanmerking komt. Nee, mijnheer Meyers, u wil een zeilgemeenschap breken. U wil gewoon laten zien dat u dat kan. Als alles voorbij is, gaat u zelfvoldaan achteroverleunen en opscheppen over hoe Dan Meyers de grootste zeilcommunity ooit vernietigde. Dit gaat niet over eerroof en laster dit gaat over macht en wellust.

Kat

Oproep aan de zeilgemeenschap
Er zijn een aantal mensen, in onze contreien is dit niet anders, die geloven dat yachting in het algemeen en de zeilsport in het bijzonder het exclusieve privédomein is van een kapitaalkrachtige elite. Alleen al om deze reden rest mij geen andere keuze dan onomwonden, rechtdoorzee, hardop en in het openbaar mijn steun te betuigen aan Sailing Anarchy . Ik roep hierbij onze eigen zeilgemeenschap op om dit samen met ClubRacer ook te doen.

Wij staan voor 100% achter Scot Tempesta, stichter en uitgever van Sailing Anarchy.

Lets all go viral!

Bronnen:
http://sailinganarchy.com/2013/06/26/our-fight-for-survival/
http://sailinganarchy.com/sa-legal-defense/
http://lolfed.com/2010/08/13/the-case-of-dan-meyers-v-sailing-anarchy-g…
http://www.courthousenews.com/2010/08/09/29425.htm
http://www.nytimes.com/2007/09/02/business/02jabba.html

en het forumonderwerp dat alles in gang zette:
http://forums.sailinganarchy.com/index.php?showtopic=94947&hl=dan%20mey…
en de reactie van SA:
http://forums.sailinganarchy.com/index.php?showtopic=112081&st=0

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: