40 boten aan de start tijdens de 11e WAR avondwedstrijd

11e WAR avondwedstrijdHet was wel weer een mooi en indrukwekkend gezicht om 40 boten van de 11e WAR rond half acht woensdagavond in het startgebied te zien. De vooruitzichten waren goed. De aangekondigde regen kwam pas nadat de laatste boot gefinisht was naar beneden. De West-Noord-Westen wind (3 Bf) was voor wedstrijdleider best lastig om een geschikte baan te vinden met een behoorlijk kruisrak en spinnakerrak. Helaas zat er voor gisteravond geen baan in zijn repertoire die geheel aan deze voorwaarden voldeed. De gekozen baan was met ruim 11 mijl op papier best lang. Alleen het eerste rak van 1½ mijl was een echt kruisrak. Andere als kruisrak bedoeld, waren bezeild.

ORC-1
Bij de ORC-1 was het de Who’s Next (X-46; Boudewijn Ploos van Amstel) die in ruim 1½ uur de race als snelste boot van de avond voltooide. Nummer 2 BiXmile (X-43; Pieter van Bekkum) volgde op bijna 5½ minuut. Echter deze gezeilde tijden waren niet voldoende om de Xposure (Xp-33 van Nanno Schuttrups) van de overwinning af te houden. De Xposure kwam 14 seconden na de BiXmile over de finish. Op berekende tijd voldoende voor de overwinning.
Er waren 11 boten aan de start en gefinisht.

ORC-2
Het ORC-2 veld kende met 10 startende boten een mooi wedstrijdveld. Dat de overwinning vorige week van de Biscaya (Sunfast 36; Marco Koenen) geen toeval was, bewees zij dezer keer. Ze leverden op zeiltijd slecht 24 seconden in op Moshulu (X34: Ronald Lettenmeijer), genoeg voor een 1e plaats in de uitslag. De 3e plaats was voor de Hops (Davidson 36; Jon Stewart).

ORC-3
Na hun overwinning in de ORC-4 in de Lenco Regatta was er gisteravond ook winst in de WAR voor de White Hawk (First 31.7 van Sybout Hiemstra). Tweede werd Thomas van den Bergh met zijn Jailbird (J-92). De 3e plaats was voor Team Sail Select (Optima 101; Jeroen Koninkx). Totaal 11 boten gestart en gefinist.

SW-klasse
In de SW-klasse gingen 8 boten van start. De French Connection (Dufour 35 cl; Vehr/Ohm) heeft de smaak van winnen te pakken, want zij wonnen voor de 3e keer op rij. De Thornburi (Spirit 36 van Karin Schutler) werd knap tweede, met de Goeyedag (Jeanneau SO33; Albert de Goey) als derde.

De volledige uitslag is te vinden op http://www.flevomare.nl/war_sw.php#

Tekst: Henk Kuipers

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: