Oracle Team USA doet een Raid-1

Oracle Team USA two boat tuningDe IT'ers onder ons weten onmiddellijk over wat ik het heb bij een Raid-1: mirroring, data twee keer of meer op verschillende harde schijven opslaan. Dat is nu exact wat Oracle Team USA aan het doen is nu ze over twee AC72's beschikken in San Francisco Bay. Vandaag deden ze voor het eerste aan two-boat-tuning met Spithill aan het roer van de éne AC72 en Ben Ainslie aan de andere.

Met twee AC72's in de steeds veranderlijke omstandigheden (vele windshifts en stroming) in San Francisco Bay heeft Oracle Team USA een duidelijke voorsprong op de andere America's Cup teams.

Volgens Spithill komt nu het er nu op aan om meer bootsnelheid te creëren terwijl de andere teams hun boten nog aan het optimaliseren zijn. Het team zal zich nu focussen op een two-boat trainingsprogramma zolang de omstandigheden het toelaten. Spithill vindt dat one-boat tests heel moeilijk zijn en zeker in San Fransisco. Met twee boten kunnen ze nu benchmarken en onmiddellijk de verschillen zien bij verschillende trim van de vleugels boven en onder water.

Op 7 juli komen de America's Cup challengers voor het eerst tegen mekaar in actie tijdens de Louis Vuitton Cup. De eerste race van de 34ste America's Cup start op 7 september.

Video update 2:

www.americascup.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: