Vooruitblik wind en weer Light Vessel Weekend

Light Vessel WeekendWe bevinden ons op de noordoostelijke flank van het Azorenhoog in een noordwestelijke stroming, die geleidelijk krimpt naar west. Een warmtefront verbonden aan depressie in buurt van IJsland passeert morgenmiddag, vrijdag 28 juni, het Kanaal. Het bijhorende koufront kan morgenavond voor vrij veel regen zorgen. Zaterdag trekt een mobiele hogedrukwig over de regio. Zondag komen we in de warme sector van een volgende storing terecht.

Morgen wisselen korte opklaringen en zwaarbewolkte perioden elkaar af. In de voormiddag kan er nog wat motregen vallen, na de middag wordt het droger. 's Avonds wordt het betrokken met vrij veel regen. Maxima rond 17°C. Matige wind (3-4) uit W, krimpend naar ZW en toenemend tot vrij krachtig (5) 's avonds. Goed zicht, behalve tijdens de neerslag.

Zaterdagochtend hangt er nog veel bewolking met kans op wat regen. Nadien worden de opklaringen breder en blijft het droog. Maxima rond 15 à 16°C. Matige wind (4) uit W, krimpend naar WZW en afnemend tot matig (3-4). Goed zicht.

Zondag wordt het, na het verdwijnen van het ochtendgrijs, vrij zonnig en droog. Maxima rond 18°C. Matige tot vrij krachtige wind (4-5) uit WZW, krimpend naar ZW en toenemend tot vrij krachtig (5). Meestal goed zicht.

Morgen meer details!

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: