Genoeg wind voor aanbrengrace Deltaweek en eerste dag EK J-22

EK J-22De 43e editie van de Deltaweek is vandaag gestart met een aanbrengrace vanaf de Krammersluizen naar de Hoek van Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland en met de eerste dag van het driedaagse Europees Kampioenschap in de J-22. In totaal 17 kajuitjachten, 11 rond- en platbodems en maar liefst 27 teams in de J-22 streden om de eer.

Na 5 races staat de Duitser Holger Neuhaus aan kop met 16 punten; hij haalde 2 eerste plaatsen en een 2e. Met een verschil van slechts 5 punten staat team Big Lift van de TU Delft op de tweede plaats, op iets grotere afstand gevolgd door de Nederlander Ivo Jeukens met de boot “De Kantoorbutler”.

In de rond- en platbodems zijn er geen verrassingen: in de B-klasse gaat E.v.d.Dussen aan de leiding met de Nieuwe Maen en in de klasse C wordt een groep van 7 deelnemers aangevoerd door de zeeschouw van Utrechter N.Feddes.

Van de 17 kajuitjachten was de snelste in gecorrigeerde tijd de Rakker met C.Keetels aan het roer.

De Deltaweek 2013 wordt op zaterdag en zondag op de Oosterschelde voortgezet met de Zeelandwedstrijden van de KRZV De Maas, en met de 2e en de laatste dag van het Europees Kampioenschap in de J-22. De teams ontspannen ’s avonds in Zierikzee met live bands. Vanaf maandag gaat de Deltaweek op tournee langs de Oosterschelde.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: