Duitser Neuhaus aan kop in Europees Kampioenschap J-22

Europees Kampioenschap J-22In het Europees Kampioenschap J-22 staat de Duitser Holger Neuhaus uit Dortmund na 5 manches aan de leiding. Er strijden 28 teams om de eer, waaronder 5 Duitse en 5 Franse boten. Neuhaus finishte tweemaal als eerste en nog eens als tweede, wat hem in totaal 16 punten oplevert.

Met een verschil van slechts 5 punten staat team Big Lift/Jam Session van de TU Delft op de tweede plaats, op iets grotere afstand gevolgd door de Nederlander Ivo Jeukens met de boot “De Kantoorbutler”, op slechts één punt gevolgd door de Fransman Charles Nichaux uit Caen.

De 6,5 m lange boten, die meestal worden gevaren met een bemanning van 3 of 4 man/vrouw, startten 5 keer, met opvallend weinig valse starts. Wedstrijdleider Roy van Aller bevestigt, dat er 4 foute starts waren en dat hij tweemaal een algemene terugroep moest afroepen, de tweede keer veroorzaakt door een flinke windshift. De eerste 4 races waren up- en downwind wedstrijden van telkens 2 rondjes gedurende een klein uur. De laatste was een wedstrijd van 2,5 rondje, zodat de boten meteen op weg konden naar de overnachtingsplaats Zierikzee.

Het EK in de J-22 wordt dit jaar georganiseerd in het eerste weekend van de Deltaweek, een traditierijke zeilweek in Zeeland. De 28 boten varen zaterdag en zondag nog twee series up-/downraces. ‘s Avonds worden de teams vermaakt met live muziek in de feesttent in Zierikzee.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: