Ongewijzigde kopposities na 9 manches Europees Kampioenschap J-22

EK J-22Na 9 manches verstevigt de Duitser Holger Neuhaus met de Banana Jama zijn leidersplaats in het Europees Kampioenschap J-22. Van de 28 deelnemers finishte hij zaterdag 3 maal eerste en eenmaal vierde. Op tien punten afstand staat het team BigLift/Jamesession van de TU Delft op de tweede plaats en de Fransman Charles Nichaux hield vast aan zijn derde plaats.

Deze tweede wedstrijddag werd gekenmerkt door ideale omstandigheden met een stevige 4 Bft, meestal uit het noorden. Wel waren er meer foute starts, waarvan de meeste werden veroorzaakt door de stroom of door een windshift. Na 5 wedstrijden op vrijdag, werden nu 4 races gevaren van telkens 12 zeemijl. Bij de derde manche waren er maar liefst 3 algemene recalls, zodat de teams pas laat de haven van Zierikzee konden opzoeken. Daar werden ze vergast op gratis bier en een live band. Het Europees Kampioenschap in de J-22 wordt op zondag afgesloten met nog eens 4 manches op de Oosterschelde.

Het EK in de J-22 wordt dit jaar georganiseerd in het eerste weekend van de Deltaweek, een traditierijke zeilweek in Zeeland.

Tekst: Leo Baartmans / Stan Wulffaert
Foto: Anusjka Martens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: