J/22 bestaat 30 jaar en EK in juni

j-22Steeds vaker wordt er geconstateerd dat eenheidsklassen krimpende zijn. Heeft dit te maken met de economische situatie of een gebrek aan spektakel? Een ding is zeker, de J/22 kan ook deze moeilijke tijd doorstaan! Het jaar 2013 staat in het teken van het 30 jarige bestaan van de boot.

Het valt op dat het wedstrijdveld weer groeiende is en dat de J/22 na 30 jaar nog steeds spectaculair genoeg is om regelmatig wedstrijden in te varen. Bij de maandelijkse wedstrijden starten standaard zo’n 15 J/22’s. Ieder niveau wordt vertegenwoordigd, maar alle boten zijn zeer gewaagd aan elkaar door de snelle banen die er in de meeste gevallen gevaren worden.

Het tweede hoogtepunt in het jaar 2013 is het EK, georganiseerd door de Nederlandse J22 klasse in Zierikzee! Het evenement zal zich aansluiten bij de Deltaweek om het evenement zo betaalbaar mogelijk te houden zodat zoveel mogelijk teams mee kunnen doen. Daarnaast is de Deltaweek al jaren een succesvol evenement waar de J22 klasse al jaren met veel plezier aan deelneemt.

Het EK zal plaatsvinden van vrijdag 28 t/m zondag 30 juni. Donderdag de 27e is er gelegenheid tot aanmelden, wegen en meten van bemanning en boot. Dat de J/22 nog steeds een populaire boot is, bewijzen de inschrijvingen voor dit EK. Tot nu toe zijn er al 26 boten ingeschreven en dit aantal groeit nog iedere dag. Er zijn al vier Duitse en vier Franse boten ingeschreven en de Nederlandse deelnemers komen vanuit het hele land, van Vlissingen tot Groningen.

Het 30 jarig bestaan laten wij als klasse niet zomaar voorbijgaan. Er zal vanuit de Nederlandse J/22 klasse voor alle EK deelnemers een compleet diner en borrel georganiseerd worden. Kortom, wil jij ook meedoen aan dit feestelijke EK? Schrijf je dan nu in via www.deltaweek.nl

Heb je zelf geen J/22? Niet getreurd, er zijn nog 2 charterboten beschikbaar, zie hiervoor: https://sites.google.com/site/j22europeanchampionship2013/charter-boats. Bekijk voor overige informatie www.facebook.com/DJ22CA en www.J22.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: