Schuttevaerrace preview

DeinumeidVan 7 tot en met 9 juni vindt de 31ste editie van de Schuttevaerrace plaats. De Schuttevaerrace is de ultieme uitdaging voor sporters die bijna 48 uur onafgebroken willen zeilen, fietsen en hardlopen. De Schuttevaerrace vormt een ook uniek schouwspel voor het publiek.

Op vrijdag 7 juni om 09.00 uur zal Hugo Snoeck, oud-voorzitter van het Watersportverbond, in Stavoren het startschot lossen. Vervolgens wordt een non-stop traject afgelegd via Kornwerderzand, Texel, Vlieland, Harlingen en Terschelling. Tijdens de race wordt ruim 110 mijl over het water afgelegd, ruim 120 kilometer over land op de fiets en ruim 30 kilometer hardlopend. De eerste teams worden op zaterdagavond 8 juni weer terug verwacht in Stavoren.

Aan de race doen evenals vorig jaar bijna 40 teams mee. Een team bestaat in ieder geval uit een schipper, een fietser en een loper. Eventueel aangevuld met twee zeilers. We zien veel bekende teams. Waaronder het team van de winnaar van vorig jaar: team Gotcha met Olivier Verhaar als schipper. Maar ook nieuwe teams die de strijd durven aan te gaan met de gevestigde orde.

Met de Schuttevaerrace worden Friesland en de watersport dit jaar ook internationaal op de kaart gezet. Er varen een Duits en twee Engelse jachten mee.

Het belooft een andere Schuttevaerrace dan voorgaande 2 jaren te worden. In 2011 en 2012 moest de race vroegtijdig worden beeindigd in verband met slechte weersomstandigheden. Voor 2013 is er een weersverwachting met minder wind en hogere temperaturen.

In samenwerking met Geosports is het mogelijk om de Schuttevaerrace live te volgen via Track & Trace via de website van de Schuttevaerrace: www.schuttevaerrace.nl

Wilt u de Schuttevaerrace mee ervaren? Kom dan een deel van het traject van de Schuttevaerrace aanschouwen, bijvoorbeeld de start van de race vanuit de Oude Haven van Stavoren.

De prijsuitreiking vindt op zondag 9 juni om 11.00 uur plaats in De Potvis (Marina Buitenhaven, Suderstrand 32, Stavoren).

Tekst: Hinke van der Werf / Secretaris

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: