Ruim 40 boten aan de start tijdens woensdagavond regatta (WAR)

woensdagavond regattaEen startveld van ruim 40 boten tijdens de 8e woensdagavond regatta (WAR) van WSV Flevomare. Menig organiserende club van officiële wedstrijden zou tekenen voor een dergelijk veld. De omstandigheden waren dan ook perfect: een Noordenwind van 4 Bf met volop zon, afgesloten met een prachtige zonsondergang. Wedstrijdleider Leo van Raam had dan ook gekozen voor een baan van ruim 11 zeemijl. Onder deze omstandigheden waren alle boten ruimschoots op tijd binnen.

ORC-1
Terwijl Nanno Schuttrups van de Xposure de flanken van de Alp d’Huez onveilig maakte met zijn deelname aan de Alp DuZes, haalde de Who’s Next (X-46; Boudewijn Ploos van Amstel) ouderwets uit door in de ORC-1 zowel op zeiltijd als berekende tijd de snelste te zijn. Gevolgd door de GfK ((2e plaats) First 40.7R; Bob Nijk) en de Sea’Out (Salona 37; Fedde Andela). In het ORC-1 veld verschenen maar liefst 15 boten aan de start.

ORC-2
Met 9 gestarte boten is de ORC-2 nu ook een echte wedstrijdklasse. De wedstrijd werd weliswaar (weer) gewonnen door de Moshulu (X-34; Ronald Lettenmeijer), maar de concurrentie onder aanvoering van de Bubbels (Dehler 36; Jan Matser) komt er aan. De Bubbels won weliswaar op zeiltijd, maar de voorsprong was onvoldoende om de Moshulu van haar 7e overwinning af te houden.

ORC-3
Een prachtig startveld van 12 boten was het decor in de ORC-3. Maatskip (Dufour 34 van Menno Koen) zeilde een prima race en kwam afgetekend over de finishlijn. Helaas was zijn voorsprong onvoldoende om de White Hawk (First 31.7 van Sybout Hiemstra) op berekende tijd van de overwinning af te houden. De 3e plaats was voor Team Sailselect (Optima 101 van Jeroen Koninkx).

SW-klasse
De SW-klasse liet het gisteravond qua deelnemersveld met slechts 5 boten aan de start een beetje afweten. De wedstrijd werd gewonnen door de Nausikaa (Oceanis 411; Robert Wit). Gevolgd dor de Acqua Cheta (Winneer 11.20 Peter Paul Kempers) en de French Connection Dufour 35 cl; Vehr/Ohm).

De volledige uitslag is te vinden op http://www.flevomare.nl/war_sw.php#

Tekst en foto: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: