Schelderegatta 2013 weerbericht

Schelderegatta 2013 weerberichtWe hebben er lang moeten op wachten maar het mooie weer blijft dit weekend aanhouden. Algemene synoptische situatie: De uitloper van Azorenhoog die zich uitstrekt via de Britse Eilanden naar de Noordzee, blijft ons weer bepalen met aanvoer van droge, vrij warme lucht. Aan zee staat een stevige NNO-wind waardoor, via de aanvoer van lucht over het relatief koele zeewater, de temperaturen daar beduidend lager liggen dan het binnenland.

Weerbeeld:
Morgen zonnig. In de loop van de dag ontwikkelen zich stapelwolken maar de onweersdreiging blijft beperkt tot het zuiden van het land.

Zichtbaarheid:
Goed zicht.

Temperatuur:
Maxima rond 17-18°C te Hansweert en 25°C te Antwerpen.

Wind:
Door instraling steekt een thermisch effect op (zeebriescomponent aan zee) en wordt de wind vlagerig.

06 utc (08 LT): NNO 14-18 kt.
09 utc (011 LT NNO 14-18 kt.
12 utc (14 LT) : NNO 15-20 kt (vooral te Hansweert verderop de Schelde richting Antwerpen 14-18 kt).
15 utc (17 LT): NO 14-18 kt.
18 utc (20 LT): NNO 11-16 kt.

Rukwinden: 22-25 kt

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: