Maatskip en Goura Victoria verslaan White Hawk in ORC-3

Maatskip Dufour 34De deelnemers aan de 13e WAR kregen een fikse windkracht 5 uit Noordelijke richtingen om de oren. Het was kiezen om wel of niet de spi te zetten. Een aantal boten lieten de spi in de zak. Volgens Tineke (van de Goura Victoria) was het geen goed zeilweer voor vrouwen. Wel genoot ze zichtbaar van de behaalde 2e plek.

De te varen baan was vooral lastig door de keuzes die de schippers moesten maken in het kruisrak: via de walkant met het risico van waterplanten of dwars op de wal met meer golfslag. Dat het vooral bij de grote boten hard ging bleek wel uit het feit dat ORC-1 (10 minuten later gestart) tegelijk met de ORC-3 bij de bovenboei arriveerden. In het laatste spinnakerrak werden hoge snelheden bereikt. Het was genieten voor de liefhebbers van een stevig windje.

Dat het vakantietijd is, was met name te merken in de ORC-1 en ORC-2. In beide klassen slecht 6 boten aan de start. Totaal finishten 31 boten.

ORC-3
Maatskip (Dufour 34) van Menno Koen boekte in de ORC-3 wederom een overwinning. Alweer de 5e van dit seizoen. Een knappe 2e plaats was er voor Goura Victoria (Sun Rise 34) van Doni en Tineke Weidema. Beide boten wisten de White Hawk (First 31.7) van Sybout Hiemstra, de trotse winnaar Delta Week voor te blijven. In de ORC-3 was nog niet veel van de vakantie te merken Er waren 13 boten gestart.

ORC-1
In de ORC-1 profiteerde de GfK (First 40.7R; Bob Nijk) van de afwezigheid van veel concurrenten. Ze ging ruim een minuut over de streep voor resp. Bixmile (X-43; Pieter van Bekkum) en Xogood (X-43; Erwin Goede) Er waren 6 boten gefinisht.

ORC-2
Ook in de ORC-slechts 6 boten aan start en finish. De Gotcha2 (JOD 36 van Olivier Verhaar) profiteerde ten volle van de afwezigheid van de Moshulu. De Gotcha2 finishte ruim 3½ minuut voor de Bubbels (Dehler 36) van Jan Matser. Laatstgenoemde moest in het laatste rak een gijpduel uitvechten met een deelnemers uit de ORC-3. Op handicap werd de Bubbels hiermee 3e. De Hops (Davidson 36; Jon Stewart) pakte de 2e plaats.

SW-klasse
In de SW-klasse pakte Moki (Bavaria 38: Eric van Dijken). De Goeyedag (Jeanneau SO33: Albert de Goey) werd 2e, gevolgd door City (Optima 92 van Casper van Putten).
Totaal verschenen 6 boten aan de start in deze klasse.

De volledige uitslag is te vinden op www.flevomare.nl

Tekst en foto: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: