Samantaga wereldkampioen Swan 45 in Cowes

SamantagaHoewel wij de laatste dagen vrijwillig van enige media verstoken zijn, bereikte ons toch het bericht dat de Samantaga (BEL) de titel binnenhaalde tijdens het Swan 45 wereldkampioenschap in Cowes. No Limits (NED) leidde de competitieve vloot gedurende de hele week, maar werd vandaag gediskwalificeerd voor alle races wegens een protest tegen de ISAF bemanningsregels (teveel professionals). De Swan 45 World Champion titel gaat dus naar Philippe Moortgat en Patrick Van Heurck van de Samantaga (BEL).

Het is een geweldige week hier in Cowes. Niet alleen hebben we twee nieuwe wereldkampioenen en een Europees kampioen, het evenement heeft de ClubSwan leden dichter bij elkaar gebracht. Het weer is uitstekend en de Royal Yacht Squadron zorgde gedurende de hele week voor uitstekend georganiseerde wedstrijden. Het is een zeer geslaagde editie. Ik ben zeer benieuwd naar de volgende editie van de Gazprom Swan Europese Regatta in 2015. Aldus Enrico Chieffi, Managing Director, Oy Nautor Ab.

De prijsuitreiking gaat door in de Royal Yacht Squadron. Proficiat aan het Samantaga team.

www.swan45class.com

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: