Aankondiging: Hooikist Race op het IJmeer

hooikist raceZaterdag 14 september 2013 organiseert R&ZV Naarden de Hooikist Race 2013 op het IJmeer. Inschrijving voor deze spannende seizoensluiter is open voor alle schepen en kost 25,- euro per boot. De volgende klassen zullen starten (bij een minimale deelname van 5 schepen per klasse): SW-klasse, ORC-klasse, eenheidsklasse.

De Hooikist Race is een spectaculaire wedstrijd bestaande uit twee up- en downwind races, die beiden op zaterdag 14 september worden gehouden op het IJmeer tussen Pampushaven en Pampus. De eerste start is om 11.00 uur bij de Pampushaven. De boot met het beste overall resultaat wint. Roei en Zeilvereniging Naarden zorgt zoals elk jaar voor een officieel startschip.

De Hooikist Race is misschien wel de spannendste race van R&ZV Naarden. Na een zomer vol competitie is het voor velen een grote uitdaging om deze bokaal van de seizoensluiter van het IJmeer mee naar huis te nemen. Na de wedstrijd is er een prijsuitreiking en een gezellige after sail in ’t Behouden Huys, het clubhuis van de vereniging in de jachthaven van Naarden.

De race wordt gevaren op zaterdag 14 september aanstaande en is ook voor niet-leden. Eerste start is om 11.00u.

Voor meer informatie en inschrijven: www.rzvnaarden.nl/wedstrijdzeilen/hooikist-race/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: