50e EK Sharpie in Stellendam

EK SharpieVan 28 juli tot en met 2 augustus vinden de 50e Europese Kampioenschappen Sharpie plaats op het Haringvliet. De oud-olympische klasse mag zich ook dit jaar verheugen op een groot en vooral sterk deelnemersveld uit Duitsland, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Nederland.

De wedstrijden worden gehouden vanaf Marina Stellendam, waar ook een grote vloot van moederschepen, campers en tenten wordt gehuisvest. De wedstrijdorganisatie is in handen van Holland Regatta Club.

Op zaterdag worden de boten gemeten om te zorgen dat alle deelnemende boten voldoen aan de internationale meetreglementen. Zondag vindt de oefenrace plaats. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag worden de wedstrijden voor het kampioenschap verzeild.
De Sharpie-klasse dankt haar aanhoudende succes onder meer aan de spectaculaire boothandling, internationale evenementen en het familiaire karakter van de klasse. Naast een prachtig zeilspektakel wordt er ook een uitgebreid sociaal programma buiten de zeilwedstrijden om georganiseerd.

Aan de start worden ruim 50 boten verwacht waaronder titelverdediger Patrick van Raalte (NED) en kanshebbende teams zoals Tom Weller (NED), Klaus Eisenblatter (GER), Jan- Pieter Braam (NED) en Chris Gibbs (UK).

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: