Deltaweek blijft na zesde dag spannend

DeltaweekDe strijd tussen de deelnemers op de zesde dag van de Deltaweek blijft spannend. In de IRC-2 klasse moest “Yellow Rose” de overwinning vandaag overlaten aan “Shamrock” van de Belg Wim Vandesande, de over-all winnaar van 2012. Schipper Marten Jan Ringers van de “Yellow Rose” uit Alphen aan de Rijn won wel voor de derde keer op rij in de ORC-1 klasse.

Vooral in de ORC-3 klasse is het spannend tussen “Rakker” en “Bon Vivant” die elkaar regelmatig afwisselen in de resultaten. Schipper Keetels van “Rakker” heeft met zijn bemanning al de nodige dagoverwinningen op zijn naam staan, maar is nog lang niet zeker van de eindoverwinning van de hele Deltaweek. “Bon Vivant” volgt hem op de voet en ook in het weekend kunnen andere deelnemers roet in het eten gooien.

Na een overnachting in Yerseke begon de dag met grauwe luchten en een zuidelijke wind. De start lag ten zuidwesten van Gorishoek (Tholen) aan het eind van de Schaar van Yerseke. Daar werd eerst een serie kruisrakken gevaren gevolgd door een rak met spinaker koers. Goed voor de conditie van de voordekkers, die regelmatig aan slag moesten om de spinaker snel omhoog te halen en kort daarna ook weer droog binnen te halen. Vervolgens lag de baan naar het oosten richting het Lodijksche Gat in de buurt van de Bergsediepsluis. Dat was een lang rak goed voor de spinaker. Dit vereiste wel de volle aandacht van de bemanning wegens de vlagerige wind tijdens buien. De vloot liep aan het eind van de middag binnen in de jachthaven van Wemeldinge.

Morgen vertrekken de deelnemers naar Colijnsplaat om vanaf donderdag aan de westelijke zijde van de Zeelandbrug te blijven.

Dagwinnaars per klasse

IRC-2 Shamrock Wim Vandesande Geel (B)
ORC-1 Yellow Rose Marten Jan Ringers Alphen a/d Rijn
ORC-2 Dehlirius M. Overbeeke Veere
ORC-3 Rakker C. Keetels Teteringen
ORC-4 Furie B. Hoefsloot Ede
Ongemeten Zeevleugel Katja Loermans ‘s-Hertogenbosch

Foto: Bennie Krajenbrink

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: