Deltaweek naar laatste etappeplaats

Yellow RoseOp één boot na waren de klassenwinnaars van de afgelopen dagen van de Deltaweek vandaag ongewijzigd. De verandering gebeurde in de ORC-4 klasse, waarin de single-handed gevaren “Furie” al driemaal als eerste eindigde. Doordat hij een boei miste moest schipper Hoefsloot uit Ede zich vandaag terugtrekken. In deze klasse was “White Hawk” afgelopen weekend al tweemaal tweede, maar nam enkele dagen pauze. Vandaag verscheen hij weer aan de start en pakte meteen de dagprijs.

De zogeheten Line Honours prijs voor het schip dat als eerste over de finish ging in de “ongemeten” klasse ging naar de “Prince de Petarcq” van Bert Janssen uit Antwerpen (B).

Vandaag werd er vanuit Wemeldinge gestart. Het veld eindigde na een aantal rakken ten oosten van de Zeelandbrug ter hoogte van de boei “Keeten A” bij de oude werkhaven “De Val”. Met een stevige bries van 4 Bft - met uitschieters naar 5 Bft - kon er stevig worden gezeild. Nadat een zonnige start was het rond de middag bij de finish grijs en betrokken.

Colijnsplaat blijft tot en met zondag de uitvalsbasis voor de rest van de wedstrijden.

Vrijdag wordt op de Noordzee de Veronicarace gevaren. De start- en finishlijn ligt in de Roompot aan de buitenzijde van Neeltje Jans. Na deze wedstrijd maken de deelnemers zich op voor het laatste weekend en kan de einduitslag van de hele week worden vastgesteld. Van de tien vaardagen tellen de vijf beste daguitslagen voor de eindklassering.

Winnaars per klasse, donderdag 4 juli 2013

IRC-2 Shamrock Wim Vandesande Geel (B)
ORC-1 Yellow Rose Marten Jan Ringers Alphen a/d Rijn
ORC-2 Dehlirous M. Overbeeke Veere
ORC-3 Rakker C. Keetels Teteringen
ORC-4 White Hawk S. Hiemstra Amersfoort
Ongemeten Zeevleugel Katja Loermans ‘s-Hertogenbosch

foto: Stan Wulffaert
tekst: Leo Baartmans

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: