Record aantal van 45 deelnemers tijdens avondwedstrijd WAR

avondwedstrijdTwaalf van de 23 wedstrijden zijn gevaren in de Woensdagavond Regatta 2013 van Flevomare. Hoewel in deze eerste helft de temperaturen wat achterbleven, waren het over het algemeen mooie zeilavonden. Zo ook gisteravond. Een mooie redelijk constante Zuid-Westelijke wind van 3 Bf zorgde bij de te varen baan voor een paar mooie spinnakerrakken en een mooi kruisrak.

Met een voor dit seizoen record aantal van 45 startende (en finishende) boten was het weer een indrukwekkend schouwspel rondom het startschip. Ook rond de boeien was het zo nu en dan dringen geblazen.

ORC-1
De Who’s Next (X-46; Boudewijn Ploos van Amstel) was weer oppermachtig. Na een te vroege start, maakten ze de verplichte herstart en gingen 2½ minuut te laat over de startlijn. Door prima zeil- en teamwerk finishten zij nog ruim 4 minuten voor de nummer 2 de Bounty Hunter (Prima 38; Joost van Doorn). De 3e plaats op exact 5 minuten verschil in zeiltijd was voor de GfK (First 40.7R; Bob Nijk). Er waren 12 boten gestart.

ORC-2
De ORC-2 is met 13 startende boten inmiddels het grootste veld geworden. Koploper in het algemeen klassement, Moshulu (X-34) van Ronald Lettenmeijer, was ongenaakbaar. De nrs. 2 t/m 6 maakten het erg spannend en finishten allen binnen de 2 minuten na elkaar. De Biscaya (Sun Fast 36 van Marco Koenen) vervolgde zijn goede prestatieserie met een 2e plaats. 3e werd de Adios (Salona 37; van Oord).

ORC-3
Maatskip (Dufour 34 van Menno Koen) was in de ORC-2 erg goed op dreef en boekte gisteravond zijn 4e overwinning van dit seizoen. De 2e plaats was voor Team SailSelect (Optima 101 van Jeroen Koninkx), gevolgd de Jailbird (J-92; Thomas van den Bergh).
Team SailSelect komt elke woensdagavond vanuit hun thuishaven Uitdam de 4,5 mijl afleggen om deel te kunnen nemen aan de WAR.
In de ORC-3 waren 12 boten gestart.

SW-klasse
Toch weer 8 boten aan de start in de SW-klasse. De French Connection (Dufour 35 cl; Vehr/Ohm) was de snelste op berekende tijd, gevolgd door de Acqua Chetah (Winner 11,20 van Peter-Paul Kempers en de Goeyedag (Jeanneau SO33: Albert de Goey).

Volgende week zijn veel boten op vakantie. Het startveld zal de komende weken zeker kleiner zijn.

Tekst en foto: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: