Tour de France à la voile voor Breskens in beeld

Tour de France à la voile in BreskensDe inshore wedstrijden van de Tour de France à la voile van dinsdag 2 juli ’13 waren een belevenis. Wij waren aanwezig met onze redactieboot “RepoMan” en stonden dus op de eerste rij om dit eersteklas zeilspektakel te volgen. Wat een niveau! Leerrijk om als buitenstaander eens een zeilwedstrijd te volgen.

Ondanks de zwakke wind (één manche minder dan voorzien wegens windstilte) en het bewolkte weer hebben we met veel enthousiasme toch een hoop actiefoto's kunnen maken.

De 12 teams van de Tour de France à la Voile verlieten Breskens woensdagmiddag.

Inmiddels zijn de twaalf M 34’s al terug gefinisht. Donderdagmiddag rond 12:30 u, na ongeveer 25 uur opkruisen tegen de wind in, kwam de Groupama met schipper Franck Cammas als eerste aan in Dieppe. Ondanks de regenachtige en mistige start, ondanks de zeeziekte van sommige zeilers en ondanks de pech van enkele teams (Martinique-BE Brussels verloor alle elektronica bij de start in Breskens) blijven de deelnemers van de Tour de France à la Voile 2013 enthousiast.

Tour de France à la voileGroupamaTour de France à la voile

De foto’s van de inshore wedstrijden van dinsdag vindt u via onderstaande link. Leuk om te weten is dat de kleur van de gennakers een betekenis hebben.

Roze: leider in de amateurklasse.
Blauw: leider in het algemeen klassement
Groen: leider na 1 race.
Rood: leider in het technische klassement.

Foto's © Kathleen Rutten / ClubRacer
Alle 116 foto's: https://plus.google.com/photos/113908586547434893486/albums/58970802213…

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: