Emirates Team New Zealand pakt eerste Louis Vuitton Cup punt zonder tegenstander

Emirates Team New Zealand pakt het eerste punt in de Louis Vuitton Cup, de America's Cup Challenger Series, zonder tegenstander. ETNZ deed over de 16 zeemijl lange baan met hun AC72 catamaran slechts 46 minuten en 27 seconden met windcondities tussen de 14-16 knopen. De gemeten topsnelheid aan boord was 42.8 knopen en gemiddeld deden ze 20.7 knopen over de baan. Een pak sneller dan de 2010 AC editie catamarans.

Emirates Team New Zealand zeilde het parcours zonder tegenstander omdat Luna Rossa beslist had om niet te racen, ze wachten om gehoord te worden door de internationale jury.

www.americascup.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: