Emirates Team New Zealand pakt eerste Louis Vuitton Cup punt zonder tegenstander

Emirates Team New Zealand pakt het eerste punt in de Louis Vuitton Cup, de America's Cup Challenger Series, zonder tegenstander. ETNZ deed over de 16 zeemijl lange baan met hun AC72 catamaran slechts 46 minuten en 27 seconden met windcondities tussen de 14-16 knopen. De gemeten topsnelheid aan boord was 42.8 knopen en gemiddeld deden ze 20.7 knopen over de baan. Een pak sneller dan de 2010 AC editie catamarans.

Emirates Team New Zealand zeilde het parcours zonder tegenstander omdat Luna Rossa beslist had om niet te racen, ze wachten om gehoord te worden door de internationale jury.

www.americascup.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: