Subtopper zegeviert in Zweedse manche van de World Match Racing Tour

Bjorn HansenHet Zweedse eWork Sailing Team van Bjorn Hansen verlengde dit weekend haar match racing titel in de Stena Match Cup. Deze derde regatta in de World Match Racing Tour vond plaats in Marstrand, en dat is ook in Zweden. Een gemakkelijke thuismatch? Vergeet het.

Vorig jaar won de Zweed hier wel, maar na erg povere prestaties in de eerste twee WMRT-events dit jaar stonden de Zweden toch niet in de top drie van de meeste match racing kenners.

In zijn finale tegen de Nieuw-Zeelander Phil Roberston zag het er vanaf het begin nochtans niet goed uit voor de Zweden: na twee manches stonden Hansen & Co al 2-0 achter… Maar na deze twee nederlagen leek het wel of er een enorme druk van Hansen afviel: hij zegevierde in de volgende twee manches, zodat een beslissende vijfde manche over de overwinning –en bijhorende cheque- moest beslissen.

In de allesbeslissende vijfde manche was het Robertson die de beste start nam, maar Hansen bleef bij zjin concurrent, en in het tweede voordewindse rak slaagde hij er in om de Kiwi’s een panalty aan te smeren omdat deze niet genoeg vrij hielden.

In de kleine finale haalde Australiër Keith Swinton het van het Italiaanse team van Simone Ferrarese met 2-0. Toppers als Ian Williams en Adam Minoprio overleefden de kwartfinales niet. De winnaar van het vorige WMRT-event in Korea, de Fransman Mathieu Richard, geraakte zelfs niet verder dan de Qualifying Round. Een complete off-week voor de grote namen dus…

Labels

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: