Antwerp Race 2013: woord van de voorzitter

Antwerp race19 oktober start voor de 26ste maal de Antwerp race. Dankzij de goede verstandhouding met de autoriteiten, de veiligheidsdiensten, de organisatoren maar vooral dankzij jullie deelname is de Antwerp race een steeds weerkerend succes.

Of je nu strijd om de ereplaatsen of deelneemt just for fun, in de Antwerp race geniet elke boot van dit prachtig evenement op deze magische rivier. Door de combinatie deelnemers, weersomstandigheden en de grillige Schelde met zijn ondiepten en stromingen is elke Huysman Antwerp race toch weer even anders.

Zoals elke Antwerp racer weet blijft ook tijdens de wedstrijd de schelde een drukke scheepvaart weg waar de beroepsvaart absolute voorrang geniet.

Enkele aandachtspunten voor deze 26ste editie:

Om de deelnemers nog meer “ in de prijzen “ te laten vallen, zullen indien er in elke klasse voldoende schepen zijn, de CR-klassen gesplitst worden. Klasse 1 klasse 2 klasse 3 enzovoort.

Zoals de deelnemers aan de Schelderegatta reeds konden ervaren is het Schaar van Valkenisse goed bevaarbaar. De wedstrijdbaan gaat door dit schaar mede om de beroepsvaart wat te ontlasten. Antwerpen komt zo weer een stukje dichter bij onze noorderburen van Breskens en Terneuzen.

Reeds jaren zijn we voor het avondfeest te gast in de prachtige loods van de “Royale” (RYCB), waarvoor onze oprechte dank.

Vermits de meeste schepen op rechteroever aanmeren hebben we voor de 26ste Antwerp race voor de (duurdere) oplossing gekozen en besloten om de prijsuitreiking met bijhorend avondfeest en eetfestijn in het Felixpakhuis aan de Willemdok te laten plaatsvinden.

We rekenen op jullie talrijke aanwezigheid om van de Antwerp race een waar feest te maken!

Zet de inschrijfdatum 3 september om 9u alvast in je agenda want de limiet van 225 schepen is vlug bereikt.

Het zeilseizoen kende een koude druilerige start, maar nu schijnen de weergoden ons toch wat gunstiger gezind worden. Wij wensen jullie een prachtige zeilzomer om met bolle zeilen van te genieten!

Namens

De koninklijke Antwerpse Watersport Vereniging SRNA
Royal Yacht Club van België RYCB
Koninklijke Liberty Yacht Club KLYC
Vlaamse Vereniging Voor Watersport afdeling Schelde VVW
Watersport Vereniging Breskens WVB
Yachting Club Hoboken YCH

Roger Thiery
Voorzitter AR 2013

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: