Europees kampioenschap Melges 24 donderdag van start

Europees kampioenschap Melges 24Van 15 tot en met 22 augustus 2013 vindt het Magic Marine Melges 24 European Championship plaats in Nederland, het eerste internationale kampioenschap van deze klasse in ons land. Ruim 70 teams uit 16 landen gaan met elkaar de strijd aan voor een felbegeerde podiumplek in Medemblik.

Bij dit topevenement strijden ze niet alleen om de titel, maar het maakt ook deel uit van de Melges 24 European Sailing Series en telt mee voor de Internationale rankinglist. De Melges 24 staat bekend om zijn competitieve eigenschappen en easy to sail performance. Zeilers van topniveau zoals Terry Hutchinson, James Spithill, Lorenzo Bressani, Riccardo Simoneschi en Ian Ainsly, kan je dan ook tegenkomen in deze prestigieuze internationale klasse.

30 Teams komen uit in de Non Corinthians klasse, dit zijn alle professionele teams van de deelnemerslijst. Het niveau van de wedstrijden beloofd dan ook hoog te zijn. Het top team van RYC Hollandia wordt daarbij ondersteund door PRO van de internationale klasse organisatie, Hank Stuart (USA). Vanaf donderdag arriveren de teams en na een practice race op zaterdag, starten de officiële wedstrijden zondag vanuit het ISC Medemblik.

Ook het sociale programma mag niet ontbreken. Diverse avonden zijn er activiteiten, startend met de openingsceremonie bij Kasteel Radboud in Medemblik. Speciaal is het jubileum van de Melges: dit jaar bestaat deze klasse 20 jaar en dat mag gevierd worden!

Eerste Melges 24 in Nederland
Een actieve lobby in 2008-2009 – en de daarmee groeiende belangstelling van de Melges 24 in Nederland – leidde in januari 2011 tot de oprichting van de Dutch Melges 24 Class Association. Een half jaar na de oprichting besloot initiatiefnemer Frank Lieve een bid in te dienen voor een WK of EK event in Nederland om zo de groei van de klasse te stimuleren. Het bid werd door het internationale bestuur met enthousiasme ontvangen en Nederland kreeg de voorkeur boven Hongarije, Duitsland, Zweden en Italië.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: