Draak team Blackout verlengt hun Belgische Kampioenstitel

Ben Van Cauwenbergh, Manu Hens & Thibaud Den HartighIn 2012 was de BEL-80 – Big Bens Dream Team (Ben Van Cauwenbergh, Manu Hens & Thibaud Den Hartigh) erin geslaagd de Belgische kampioenstitel in de Draak klasse te behalen. De verwachtingen voor 2013 waren hoog gespannen mede omdat ze dit jaar tijdens de Grand Prix in Cannes & in Douarnenez hun goede vorm hadden getoond.

Ondanks een matige opkomst van buitenlandse teams (o.a. door een overvolle kalender) waren er toch verschillende (IDA ranking) TOP 50 teams (o.a. het team van wereld- en ex-Belgisch kampioen Tim Tavinor GBR785) aan de start met podium ambities.

Het Belgisch kampioenschap ging door in Oostende van 8-11/08. We hadden 4 mooie zeildagen met windcondities tussen 2 en 5bft en met de nodige zon, m.a.w. perfect zeilweer op de Noordzee. In totaal werden er 6 reeksen gevaren.

Voor de start van de laatste reeks stonden de GBR-785 en de BEL-80 met eenzelfde aantal punten. De 3de in stand (NED345 Hybris) had met 3 punten achterstand, maar meer eerste plaatsen dan de BEL80, ook nog een kans op de titel. Deze “champions race” werd vastgelegd met een “track & trace” systeem welke door de BDA samen met een sponsor op punt werd gesteld om dusdoende supporters de mogelijkheid te geven aan wal de activiteiten van de drakenzeilers te volgen.

Het werd een strijd op het scherp van de snede, waarbij het koppeloton van 5 draken op een zakdoek bij elkaar lagen en de posities constant wisselden. Na 2 zenuwslopende uren werd uiteindelijk de strijd in het voordeel van het Belgische team beslecht J. Besluit: de BOC 2013 was een prachtig kampioenschap en had een verdiende winnaar, daar was iedereen het eens mee!

Voor het Blackout team was het behouden van de Belgische titel een belangrijke doelstelling in 2013 en na het behalen ervan kon hun geluk niet op.

Na deze overwinning kunnen ze zich nu volledig concentreren op de Gold Cup in Douarnenez en op de door de Belgian Dragon Association (BDA) georganiseerde “5 Nations Cup” (een reeks van 18 races in binnen- en buitenland), welke ze vorig jaar op hun naam schreven.

Volledige resultaten “BOC 2013” & Resultaten “5 Nations Cup – Best Dragon”: zie www.belgiandragons.be

Tekst: Steven Vermeire

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: