Vakantie bijna voorbij - 32 boten aan de start van WAR avondwedstrijd

Dat de vakanties in Midden-Nederland zijn ook bijna voorbij zijn bleek wel uit het feit dat er 32 boten aan de start kwamen bij alweer de 18e WAR. Onder de deelnemers een bijzondere debutant: de Lemsteraak Isalania van de fam. Mobarn. Met deze boot wordt niet alleen deelgenomen aan de WAR, maar wordt vanuit de organisatie “Piraat van Muiden” de mogelijkheid geboden om kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders een onvergetelijk dagje op het water door te brengen.

Meer over de Isalania en de Piraat van Muiden op http://www.piraatvanmuiden.nl/12home/index.htm.
De NNO2 bleef het grootste deel van de wedstrijd goed waaien, waardoor het mooie wedstrijden waren in de diverse klassen en iedereen nog voor de invallende duisternis kon finishen.

ORC-1
Van de 11 gestarte boten in de ORC-1 nemen er zeker 5-6 deel aan de Flevorace a.s. weekend. Een goede voorbereiding dus. De snelste in zowel in berekende als zeiltijd was de Who’s Next (X-46; Boudewijn Ploos van Amstel), gevolgd door de GfK ( First 40.7R; Bob Nijk) en Xposure (Xp33; Nanno Schuttrups). Wanneer de Who’s Next in de komende weken haar 12 wedstrijden volmaakt, kan de strijd om de 1e plaats in de ROC-1 met de GfK nog spannend worden.

ORC-2
Wat voor de Who’s Next geldt in de ORC-1 is tevens van toepassing op de Biscaya (Sun Fast 36; Marco Koenen). Na alweer een 1e plaats vormen ze een serieuze bedreiging voor koploper Moshulu (X-34; Ronald Lettenmeijer). Achter de Biscaya werd door een vijftal boten fel gestreden om de andere podiumplaatsen. Hops, Jelle en Gotcha2 finishten allen binnen 35 seconden. De Hops (Davidson 36; Jon Stewart) werd op berekende tijd 2e, gevolgd door de Jelle (Dehler 36; Rob van der Kamp). De Moshulu moet genoegen nemen met plaats 5. Totaal gestart: 8 boten.

ORC-3
De Jiggle (J-92 van Marijn Breuklander) was de snelste in de ORC-3 van de 8 gestarte boten en boekte hiermee haar 2e overwinning dit seizoen. De Facet (Dehler 33 van Ralph Kaasschieter) werd na haar overwinning vorige week nu 2e. De 3e plaats was ook net als vorige week voor de Tri-Eau (Elan 33; Leo van Raam).

SW-klasse
In de SW-klasse 5 boten aan de start. Winnaar werd de French Connection (Dufour 35Cl; Vehr/Ohm). Tweede en derde werden resp. Feniks (Brise de Mer 34; Frank van Koten) en de City (Optima 92 van Casper van Putten). Voor nieuwkomer Isalania waren de weersomstandigheden te licht om het debuut op te sieren met een podiumplaats.

De volledige uitslag is te vinden op www.flevomare.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: