Frisianen winnen NK Teamzeilen Optimist

NK teamzeilenDe leden Thomas Westerhof (Sneek) en Laila van der Meer (Grou) van Koninklijke Watersportvereniging zijn zondag 18 augustus samen met Piet Hein Kraan (Sneek) en Manon van Dijk (Mijdrecht) Nederlands Kampioen teamzeilen in de Optimist geworden. Dit onder leiding van een andere Frisiaan Roelof Bouwmeester.

Het door de Optimist Club Nederland, in samenwerking met de Haarlemsche Jachtclub HJC georganiseerde zeiltoernooi, vond plaats op de Mooie Nel in Haarlem.

Het kampioenschap leek wel een Holland – Friesland teamzeilen met 3 Friezen in het team en een Friese coach. Van 20 tot 25 augustus gaat het team naar Lago di Legro in Italië om deel te nemen aan het IODA Eureopean Team Racing Championship.

Tekst: Durk Talsma
Koninklijke Watersportvereniging Frisia

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: