Voor de 38ste keer WSV Biesbosch winterwedstrijden

WSV Biesbosch winterwedstrijdenWSV Biesbosch organiseert voor de 38e keer winterzeilwedstrijden vanuit Drimmelen. In samenwerking met vele vrijwilligers en sponsoren wordt er een zeilevenement van formaat neergezet waarbij de strijd op het water gecombineerd wordt met een gezellige après sail. Toeschouwers kunnen tevens regelmatig het wapengekletter op de voet volgen vanaf een rondvaartboot op het wedstrijdwater.

Er wordt gestreden in de klassen ORC, J-22, Cork 1720, Sportboot en ongemeten jachten. Eenheidsklassen (kielboot) zijn van harte welkom en krijgen een eigen start vanaf 5 inschrijvingen.

Veiligheid heeft prioriteit bij de organisatie en alle deelnemers zijn verplicht een reddingsvest te dragen. Op het water is de reddingsbrigade Dordrecht aanwezig, geassisteerd door een drietal volgschepen.

Drimmelen is gelegen in het watersportgebied van Brabant en vormt de poort tot de Biesbosch. De wedstrijden worden verzeild op rivier de Amer, Hollands Diep en Merwede. Gevarieerd wedstrijdwater waarbij de zeilers optimaal gebruik moeten maken van tactiek, windshifts & stroming

Programma winterwedstrijden 2013 - 2014:

WW1 - 27 oktober 2013
WW2 - 10 november 2013
WW3 - 08 december 2013
WW4 - 29 december 2013
WW5 - 19 januari 2014
WW6 - 16 februari 2014
WW7 - 09 maart 2014
WW8 - 30 maart 2014

Volg de winterwedstrijden vanaf het water
Net als afgelopen jaar zal een toeschouwersboot op de baan aanwezig zijn op 29 december en 30 maart. Uw familie, vrienden en sponsoren kunnen op deze wijze de wedstrijden van dichtbij volgen. Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw maakt een tocht van ong. 2 uur over de wedstrijdbbanen. Vertrek vindt een half uur na de start van de laatste groep plaats en de toegang is gratis.

Bemanningspool
Een schip heeft bemanning nodig, zeker om aan een wedstrijd mee te doen. Soms zijn bemanningsleden op zoek naar een schip, soms een schipper op zoek naar bemanning. Via de bemanningspool proberen we schippers en bemanningsleden bij elkaar te brengen.

Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer en ervaring/wensen naar info@winterwedstrijden.com , dan plaatsen we vraag en aanbod zo snel mogelijk op de site. Vervolgens is het aan schipper en bemanningslid om contact met elkaar op te nemen.

Met vriendelijke zeilgroet,
Tjerk Van Loenhout
Team Winterwedstrijden.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: