WAR avondwedstrijd met weinig wind maar om te genieten

WAR avondwedstrijdOndanks de zeer weinige wind (1-2 Bf variabel) was de 19e WAR toch om van te genieten. 39 boten aan de start, een mooie zonsondergang, 4 startvelden waarvan de ORC-1 en ORC-2 al rij snel in elkaar overliepen. Het was dan ook druk bij de 1e te ronden boei. Wedstrijdleider Peter Koetsier had de korstte baan uit het repertoire van de wedstrijdcommissie uitgekozen. Door de baan tijdens de race in te korten konden alle boten gelukkig op tijd finishen.

ORC-1
Met 13 gestarte boten was de ORC-1 deze wedstrijd de grootste klasse. Net als vorige week was de Who’s Next (X-46; Boudewijn Ploos van Amstel) de snelste en ook net als vorige week gevolgd door de GfK ( First 40.7R; Bob Nijk) op de 2e plaats. Derde werd de Sea’s Out (Salona 37; Fedde Andela). Wanneer de Who’s Next de komende wedstrijden weer voor de GfK eindigt neemt ze de 1e plaats in het klassement over. De strijd om plek drie zal dan gaan tussen de Sea’s Out en SixPack.

ORC-2
De Biscaya (Sun Fast 36; Marco Koenen) was ook gisteravond weer niet te verslaan. Ze laten zowel met licht als zwaar weer op dit moment alle concurrenten (ver) achter zich. De Jelle (Dehler 36; Rob van der Kamp) is de laatst weken ook goed bezig. Met hun 2e plek behaalden ze hun beste resultaat dit seizoen. Het was na 5x een derde hun 6e podiumplaats dit seizoen. Een podiumplaats was er ook voor de E-motion (Elan 37 van Henk Kuiper). De onderlinge strijd met de andere Wageningse boot de Bubbels (Dehler 36 van Jan Matser) wisten ze in het laatste rak in hun voordeel te beslissen. Er waren 9 boten gestart in de ORC-2

ORC-3
Van de 10 gestarte boten was net als vorige week de Jiggle (J-92 van Marijn Breuklander) de snelste in de ORC-3. De plaatsen 2 en 3 waren voor de First 31.7’s, resp. de White Hawk (Sybout Hiemstra) en Klein Zweden (Hajer). In het klassement staat de White Hawk op dit moment slechts 1 punt voor op de gisteren afwezige Maatskip van Menno Koen. Ook hier nog volop spanning.

SW-klasse
In de SW-klasse deze keer weer een nieuwkomer: Loper (een Loper 27 van Verhulst) werd bij zijn debuut derde achter winnaar French Connection (Dufour 35Cl; Vehr/Ohm) en de Nausikaa (Ocean 411 van Robert Wit). Gestart in de SW-klasse: 7 boten.

Er zijn nog 4 wedstrijden te gaan.
De volledige uitslag is te vinden op www.flevomare.nl
Tekst en foto: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: