Op Zondag Zeilen

zeilenOp zondag is er op wedstrijd zeilgebied al jarenlang bijna niets meer te beleven op de Braassem, Kaag en Westeinderplas. Vroeger wel maar dat is langzamerhand verdwenen. Het kon niet zo zijn dat er niemand meer een wedstrijdje wil zeilen op zondag. Omdat de doordeweekse avondwedstrijden in het hele land best populair zijn ontstond het idee om dat concept ook op zondag toe te passen. Om 14.00 uur de start, twee korte wedstrijden, 16.00 klaar daarna de prijsuitreiking met een eeuwig durende wisseltrofee.

Bij de W.V. de Braassemermeer zijn we aan het proberen of dit concept van de grond wil komen, op zondag 28 juli vond de eerste 'Op Zondag Zeilen' plaats. Gelijk al 6 boten aan de start en super enthousiaste reacties. De bedoeling is om fanatieke tourzeilers, wedstrijdzeilers en eenheidsklassen uit hun luie stoel te krijgen op zondag.

Nu wordt er onder sw gevaren en bij voldoende animo kunnen de tour-, wedstrijd- en eenheidsklassen een eigen start krijgen.
Met 'Op Zondag Zeilen' kan de zondag volledig worden benut. 's Morgens uitslapen, naar opa en oma toe, toekomstige schoonouders enz. 's Middags een lekker potje zeilen en weer op tijd thuis voor het eten of als je er een echte zondag van wil maken kan er bij Ron gegeten worden in het clubhuis binnen of op het balkon in de zon!

De ambitie is het hele jaar door Op Zondag Zeilen.

Meer info op: http://www.braassemermeer.nl/ /facebook en http://tonmaarseveen.blogspot.nl/

Tekst: Ton van Maarseveen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: