Breskens Sailing Weekend 2013 preview II

Breskens Sailing WeekendHet oogt een leuk weekend te gaan worden in Breskens. De “about 45ft” klasse ziet er veelbelovend uit. We zien vijf Swan 45's met wereldkampioen Samantaga van Philippe Moortgat en Patrick van Heurck als ‘Swan to beat’. Verder altijd mooi om zien en niet te onderschatten Tonnerre de Breskens 3 (Ker 46) van mister Breskens 'Piet Vroon' himself. En dat Piet en zijn crew in vorm zijn bewijzen hun 1ste plek in het RORC overall klassement dit jaar. Verder om te verzekeren dat alles goed afloopt, de Bounty (GS 46) van Peter Huysman.

Ook de Moana (First 47.7) van Francois Goubau is weer van de partij. Ik hoop dat hun grootzeil gerepareerd is en dat ze de zelfde performance gaan tonen zoals ze met de Rolex Fastnet Race gedaan hebben. En dan zeker niet te onderschatten is de Il Corvo (GS 43) van Astrid de Vin. Éen ding is zeker, dit is een sterk veld!

Cat 4
Er zal gevaren worden in 2 Fleets, Fleet 1 is IRC 1, 2 en 3 en de Swan 45 klasse, en Fleet 2 is de Cruiser klasse. Voor beide klassen die in ISAF Cat 4 zullen varen is het de moeite waard om de sailing instructions eens door te nemen want er zijn een aantal regels veranderd.

2 x Open Nederlands Kampioen voor de prijs van 1
De J-111's zullen gedurende dit weekend ook kunnen meedingen voor de eer van het Open Nederlands Kampioenschap J-111. Als ik de inschrijvingen zo eens bekijk, dan zijn alle J-111 nu al zeker van een top 3 plek. Maar wat het misschien nog interessanter kan maken (ja ja!), is dat die zelfde J-111's ook kunnen mee vechten voor het ONK IRC klassement. Je kan dat weekend dus 2 keer Open Nederlands Kampioen worden!

Weer veel wind, of…
Behalve op de dag dat de medium distance race gevaren zal worden, zal er getracht worden om 3 wedstrijden per dag te varen. Ik heb het weer al eens even bekeken en het ziet er naar uit dat de eerste dag vrij kalm en zonnig gaat worden. Tegen alle gewoontes van Breskens Sailing Week in zullen we maar zeggen. Maar het is nog vroeg om nu al over meteo gedoe te praten. Dat gedeelte laten we volgende week met plezier aan mariene meteoroloog Fritz Buyl over.

www.breskenssailing.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: