Mandy Mulder en Coen de Koning veroveren Europese titel Nacra 17 na spannende medalrace

Mandy Mulder en Coen de Koning Mandy Mulder en Coen de Koning wisten in een zeer spannende medalrace de Europese titel te veroveren in de Olympische Catamaran klasse, Nacra 17. Het duo ging als vierde de medalrace in en kwam als overwinnaar uit de strijd.

Mulder en De Koning scoorden een tweede plaats in de afsluitende race. Dat was voldoende om de concurrenten uit onder andere Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Spanje en Australië voor te blijven in het eindklassement.

"Topcombinatie"
Een sterk veld dus en een indrukwekkende prestatie. Dat vindt ook coach Sven Karsenbarg. “Dit is een prachtige mooi resultaat. Alle goede teams waren er. Een opsteker, zeker na het niet zo geweldig verlopen WK in eigen land. Het stond heel dicht bij elkaar. Een top-combinatie Mandy en Coen. Samen heel sterk gevaren, goed samengewerkt aan boord.”

"Bijna alles ging goed"
Mandy Mulder was heel blij en niet alleen omdat ze hiermee een NOC*NSF A-limiet zeker stelt.

“Heerlijk om eindelijk deze titel te pakken. Deze week hebben Coen en ik heel goed gevaren samen. We hadden een hele korte voorbereidingstijd. Dus we hebben veel vooraf doorgesproken. Veel ging goed, niet alles. Een protest tegen ons verloren en een diskwalificatie voor te vroeg starten. Maar we hebben ons daar doorheen geslagen. Mentale weerbaarheid getoond, dat geeft ook veel vertrouwen voor de toekomst. De starts waren minder, maar we hebben de krachten gebundeld en zijn wel slim over de baan gegaan en veel goede resultaten gescoord. Heel jammer dat Thijs geen A-limiet heeft gerealiseerd, zeker aangezien hij ook een aandeel heeft gehad in deze overwinning.”

EK Nacra 17 uitslagenEK Nacra 17 uitslagen

Tekst: Simon Keijzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: