Team Sika/Kesbeke pakt de Corinthian titel op het Europees Kampioenschap Melges 24

Team Sika/Kesbeke In vijf wedstrijddagen op het water van Medemblik, zijn de plekken verdeeld. Woensdag was de overall titel al bepaald, Blu Moon uit Zwitserland neemt de trofee mee naar huis. In de Corinthian (amateur) klasse, kon de titel op de laatste dag nog naar twee teams gaan: de favoriet Lenny uit Estland en Team Sika/Kesbeke uit Nederland.

Het is het Nederlandse team die een kleine voorsprong heeft. De laatste dag staat echter in het teken van windstilte, waardoor de laatste wedstrijd niet meer gezeild wordt waardoor het klassement ongewijzigd blijft: de Corinthian Trophy van de Magic Marine Melges 24 European Championship 2013 blijft in Nederland!

Het team van Ronald Veraar, Eelco Blok, Bart Snel and Pim Mommersteeg verslaat hiermee de tweevoudig olympisch kampioen Tonu Toniste. Bart Snel vertelt helemaal enthousiast “Toen we woensdag het water kwamen, hadden we nog helemaal niet door dat we hem voorbij waren! De uitslag van de laatste race stond toen nog niet op het bord. Toen we een tijdje later weer bij het bord kwamen, zagen we pas dat hij een 17e plek gevaren had en wij daarmee een kleine voorsprong namen’.

De laatste dag is zenuwslopend. Was er in het begin van de week nog harde wind, de laatste dag is de voorspelling 1-8 knopen. Het comité van Hollandia probeert nog wel te starten, maar het is echt te weinig en daardoor blijft de stand ongewijzigd en kan de Lenny uit Estland het Nederlandse team niet meer van de troon stoten.

BluMoon Europees kampioen Melges 24BluMoon Europees kampioen Melges 24

Een week lang was het ISC in Medemblik het terrein van deze professionele klasse. Het terrein staat nog een keer vol. De laatste hapjes en drankjes gaan rond en natuurlijk worden de 65 medailles, 13 trofeeën en 2 wisselbokalen uitgereikt aan de terechte winnaars. De internationale klasse spreekt uit graag terug te willen komen in Medemblik. Hierover binnenkort meer.

Alle uitslagen, foto’s en video: www.melges24europeans13.com
Foto's © Pierrick Contin

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: