Team New Zealand wint de Louis Vuitton Cup

Team New Zealand wins Louis Vuitton CupTeam New Zealand wint voor de derde keer de Louis Vuitton Cup. Als het een wisselbeker was dan hadden ze nu slechts 1 beker maar in de Royal New Zealand Yacht Squadron staan er morgen 3. De Nieuw Zeelanders wonnen met een 7-1 score van de Italianen en die ene gewonnen match had Luna Rossa dan nog te danken aan materiaalpech van de Nieuw Zeelanders.

Woorden van de schippers
Max Sirena schipper Luna Rossa: “We’re not happy today because we lost the Louis Vuitton Cup, but we lost to probably – I don’t want to wish them bad luck – one of the best teams on the water.”
Max Sirena zei dat hij zeker terug komt voor de 35ste editie van de Cup, waar en wanneer dat ook zal plaatsvinden.

Dean Barker schipper ETNZ: “I’d like to acknowledge Luna Rossa.” “We’ve had an amazing relationship with those guys over the last year and a half. Without them we wouldn’t be here. They’ve improved dramatically and have pushed us to keep improving.”

En dan nu de America’s Cup
De Italianen hebben beloofd hun 72 voet lange catamaran nog niet in te pakken. De komende dagen gaat de Nieuw Zeelandse boot in de loods om een aantal aanpassingen te ondergaan. Daarna zullen ze het terug opnemen tegen Luna Rossa maar dan als sparring partner. Op 7 september dan zal Emirates Team New Zealand het opnemen tegen Oracle Team USA.

Louis Vuitton CupTeam New ZealandTeam New Zealand

www.americascup.com

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: