Nederlands kampioenschap Valk preview

Valk zeilbootVrijdag 29 Augustus barst de jaarlijkse strijd los om de Titel “Nederlands Kampioen Valkenklasse” op de Vinkeveenseplassen. De tot nu toe 41 ingeschreven Valken Teams zullen in 3 dagen, 9 wedstrijden zeilen, georganiseerd door het “Comite” van de Watersportvereniging Vinkeveen-Abcoude in samen werking met de Valkenklasse Organisatie.

De afgelopen jaren is de top in de valkenklasse breder geworden, er zijn gevaarlijke nieuwkomers zoals ex-Talentenjacht zeilers Madelien Regeer en Rutger Bosland welke in de 704 erg goed meedoen maar ook herintredende routiniers en 2003 kampioenen Wouter Molenaar en Frans Dagelet zijn aanwezig.

Naast sportief zeilen is er tijdens dit evenement ook aan de toeschouwers gedacht.

Vanaf het terras van WVA-clubschip "de Schuit" en de gesponsorde sloep zijn de wedstrijden perfect te volgen. Men kan deelnemen aan de kookworkshop "kom je Roken", een fiets huren en de omgeving verkennen of een georganiseerd bezoek brengen aan Landgoed "oud trompenburg"

U bent van harte uitgenodigd te komen kijken bij de WVA!
Zeilen in de Valk betekent sportief zeilen op hoog niveau met grote wedstrijdvelden en deelname van geroutineerde zeilers waaronder ook olympia gangers.

Door onder andere de spinnaker, de trapeze en het snelle en wendbare karakter van de Valk bij licht weer en extreme plané snelheid bij harde wind behoort de Valk tot de snelste en meest spectaculaire eenheidsklasse.

Over de Valk
In 1939 ontwierp E.G. van de Stadt de hechthouten Valk op verzoek van de Bruynzeel Fabrieken. Volgend jaar vieren wij dus vol trots het 75-jarig jubileum van de VALK.

Naast promotie van het voor die tijd revolutionaire bouwmateriaal, was de Valk ook het eerste industriële jachtbouwproduct in Nederland. Vroeg in 1940 begon Bruynzeel met de promotie en demonstratie van de Valk, met als doel de klasse zo snel mogelijk erkend te krijgen als officiële wedstrijdklasse.

De ‘Valkenklasse Organisatie” is opgericht in 1966 en stelt zich ten doel beoefening en bevordering van de watersport, in het bijzonder als klasse organisatie voor Valk-jachten.

Tekst en foto: Eric Bos

www.valkenklasse.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: