20e WAR telt 44 boten aan de start

The FoxHet was weer een prachtige zeilavond tijdens de 20e WAR avondwedstrijd. Een mooie 3-4 Bf uit het Noorden met in totaal 44 boten aan de start en een korte maar mooie baan. Voldoende ingrediënten voor een mooie zeilwedstrijd.

ORC-1 (13 boten start & finish)
In de ORC-1 profiteerde The Fox (X-41.2 van Victor Lendering) volop van de te vroege start van de snelste boten in deze klasse, de Who’s Next (X-46; Boudewijn Ploos van Amstel) en de GfK ( First 40.7R; Bob Nijk). Met hun 2e plaats deed de SixPack (X35; Marcel Kruger goede zaken voor een plaats bij de top-3 in het algemeen klassement. Ze naderden de Sea’s Out (Salona 37; Fedde Andela) tot op 3 punten. De 3e plaats was voor Bounty Hunter (Prima 38; Joost van Doorn).

ORC-2 (11 boten start & finish)
Weer een overwinning voor de Biscaya (Sun Fast 36; Marco Koenen). Hun 6e achtereenvolgende overwinning. De Moshulu (X-34 van Ronald Lettenmeijer) werd 2e, gevolgd door de Hops (Davidson 36; Jon Stewart). De line-honours overwinning van de Bubbels (Dehler 36 van Jan Matser) was goed voor een 4e plaats. Het verschil tussen de Bubbels en nummer 5 de E-motion was slechts 40 seconden.
In het klassement staat Moshulu nog 4 punten voor op de Biscaya. Beiden hebben 8 wedstrijden gewonnen. De laatste drie wedstrijden worden nog spannend voor het klassement.

ORC-3 (11 boten start & finish)
De snelste zeiltijd in de ORC-2de was voor de Grand-Cru (Dufour 34P van Wim Westland), goed voor een 2e plaats in de eindstand. De dagoverwinning was voor de White Hawk (Sybout Hiemstra). Derde werd de Goura Victoria (Sun Rise 34; Doni en Tineke Weidema). In het klassement vergrootte de White Hawk de voorsprong naar 3 punten op Maatskip van Menno Koen. Ook hier nog volop spanning.

SW-klasse (9 boten start & finish)
Net terug van vakantie en Moki (Bavaria38; Erik van Dijken) pakte meteen de overwinning in de SW-klasse. French Connection (Dufour 35Cl; Vehr/Ohm) werd 2e. De Acqua Cheta (Winner 11.20; Peter Paul Kempers) moest ondanks zijn snelste tijd genoegen nemen met plaats drie.
De eindoverwinning in de SW-klasse is voor de French Connection. Met 11x een eerste plaats en 1x een 2e, zijn ze niet meer in te halen.

De volledige uitslag is te vinden op www.flevomare.nl

Tekst en foto: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: