Breskens Sailing Weekend - dag 2: Opnieuw Zeeuws succes

Breskens Sailing WeekendNet als de eerste dag bleek dag twee van het Gaastra Breskens Sailing Weekend een goed nieuwsshow. Buiten opnieuw wat kleine incidenten bij de start was het weer een dag met prachtig zeilweer voor een dito zeildag.

Eerst regen, dan zonneschijn
Legio angstige blikken op de gezichten van de zeilers bij het buitenvaren; regen en harde wind geselde Breskens ten tijde van de start van dag twee van het zeilweekend. Het slechte startweer maakte meteen slachtoffers. Zes boten moesten tijdelijk of definitief de strijd staken, maar naarmate de middag dichterbij kwam, klaarde de lucht boven de Breskense wateren en werd het dankzij het weer een dag vol zeilspektakel.

Opnieuw Zeeuws succes
Een dag waarop opnieuw Zeeuws succes in de IRC handicap klassen te vieren viel. Na vijf wedstrijden tekenen zich al beslissende marges af in de verschillende klassementen. De IRC1, waarin De Tonnerre de Breskens van Piet Vroon opnieuw won, wordt gedomineerd door Zeeuwse zeilers. Daarnaast lijkt ook de race in de IRC 3 klasse beslist. Hierin heeft de Triple J van kapitein Jeroen van der Velden een grote voorsprong. Ook de Cruiser klassen lijken te gaan naar de Andiamo van R. Vercammen (CR 1-2) en Salty Dog van Rene Bollen (CR 3-4) Maar in de IRC2, Swan 45, J111 klassen is het nog razend spannend. Dat belooft wat voor morgen!

Ook op De Eendracht, deze editie gebruikt als sponsorboot, was het weer goed toeven. Onder (opnieuw) een mooi zonnetje genoot men van een hapje en een drankje terwijl voor de driemaster het spektakel gaande was.

Foto’s en uitslagen
Fan van uitslagen? De uitgebreide uitslagen zijn te vinden op onze site: breskenssailing.org onder het kopje ‘results’. Ook volgt er elke dag een fotoverslag van het evenement. Naast onze activiteiten op Facebook zijn wij als Gaastra Breskens Sailing Weekend inmiddels ook vertegenwoordigd op Twitter. Via het account @SailingBreskens en de hashtag #GBSW wordt iedereen op de hoogte gehouden van alle laatste nieuwtjes rondom het Gaastra Breskens Sailing Weekend. Deel en volg ons!

Alle uitslagen via: www.breskenssailing.org

Tekst: Jessy de Cooker
Foto: Anusjka Martens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: