Breskens Sailing Weekend: Zeeuws succes in de IRC-klassen

Breskens Sailing Weekend 2013De eerste dag van het Gaastra Breskens Sailing Weekend is volgens plan verlopen. Naast een klein incident bij de start van de wedstrijd droeg het prachtige weer bij aan een geslaagd begin van de tiende editie van het evenement in huidige vorm.

Start
Een zwak zonnetje begeleidde de zeilers vrijdagochtend naar de start van een nieuwe editie van het Breskens Sailing Weekend. De gehele vloot, bestaande uit ervaren en internationale zeilers, was tot op de tanden toe bewapend en klaar voor een weekend vol zeilspektakel. Één zeiler was zo gretig dat hij de stroom onderschatte en het startschip aanvoer.

Deze start bleek geen opmaat voor de verdere wedstrijden. Hoewel de zon zorgde voor aangenaam zeilweer, zorgde de moeilijke stroming die de Vlakte van de Raan typeert voor problemen voor de boten. Toch werd er, volgens wedstrijdleider Roy van Aller, heel gedisciplineerd gezeild. Ook de zeilers betaamden dit. ‘Schitterend zeilweer en mooie banen. Dat in combinatie met een leuke competitie, maakt het een prachtig weekend’, aldus Rinus de Jonge, de Middelburgse kapitein van De Wemeldinges.

Niet alleen de zeilers genoten van het lekkere weer. De door Moortgat georganiseerde steigerborrel trok veel bekijks aan de kant. Zo’n vijfenzeventig geïnteresseerden genoten onder het genot van een drankje van de zon en livemuziek.

Zeeuws succes IRC-klassen
Piet Vroon, kapitein van de Tonnere de Breskens, uit Breskens zelf was de grote winnaar van deze openingsdag. Zijn in de IRC 1-varende boot won naast de dagprijs in haar klasse ook nog de Bureau Veritas Thropy, de algehele dagprijs voor de beste boot. Hij bleef in de ICR 1 klasse zijn Terneuzense collega Marco de Bat van de Bateleur net voor. Ook in de ICR 3 klasse Zeeuws-Vlaams succes: Frans Maas uit Breskens werd met de Capella verdienstelijk tweede.

Op zaterdag trekken de zeilers er weer voor dag en dauw op uit met een vol programma. In alle klassen wordt het weer vechten voor een plaats op het podium. Hopelijk met hetzelfde prachtige zeilweer.

Alle uitslagen via: www.breskenssailing.org

Tekst: Jessy de Cooker
Foto: Anusjka Martens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: